Войната ! Какво я чака България ?

ВОЙНА
20.09.2022 год. ВС на Украйна обстрелват Донецк, Макеевка, Гарловка и Ясиноватка с натовски снаряди. Макеевка е бомбардирана 4 пъти. Снимка – Новости восточной ленты.

Путин издал указ за частична мобилизация в Русия. Това е новината на деня. Телевизорите излъчват изказвания на Макрон, Урсула, Шолц. И като гарнитура Вигенин, Асен Агов, Пеканов. И на нито един български генерал. Който да каже истината за опасността от войната, готовността на армията и как да реагира България. Само един служебен министър на отбраната каза “Има риск за националната сигурност, но не и пряка заплаха”. Е какъв е този риск ? Как ще се избегне ? Какво значи “има риск, но няма заплаха” ?!

Набързо прегледахме фейсбук страниците на двама генерали. И двамата водачи на листи за изборите на 2 октомври. Не открихме нито думица за ставащото в момента. Генералите са Бойко Борисов и Стефан Янев. Затова поместваме написаното от единствения генерал реагирал на случващото се. Генерал Богомил Бонев. Прав или не – важно е да чуем мнението на други генерали, на действащи военни, на експерти по военно дело. Иначе – за фейсбук “специалистите” сме сигурни, че ще вземат думата.

А утре, 22 септември, ще честваме Деня на независимостта на България… Историята понякога си прави шеги с нас.

Богомил Бонев: “Руснаците и преди всичко Путин трябва да разберат, че е крайно време да променят “Специалната военна операция” и тя да стане нормана Военна операция.

Украинците търпят огромни жертви, но с помощта на САЩ светът възприема техния разказ за войната.

Те извършват военни престъпления, но ги приписват на руснаците. Те не жалят жива сила, но в определен участък успяват да контраатакуват. Те не си прибират убитите, но погребването им от руснаците представят като масови гробове на екзекутирани.

Време е да се разбере, че целта на специалната операция е неизпълнима. Няма как да се спечели украинското население, като не се атакуват населените места. Тогава ги атакуват самите украинци. И пак руснаците са виновни.

Време е да се разбере и нещо друго: руснаците си мислеха, че психологическата война за дестабилизация на Русия ще бъде насочена към т. наречените либерали. От рода на Навални и пр.

Не, самите руснаци с мекушавата си стратегия дават възможност да се постигне колебание при руските патриоти.

Именно там намира почва психологическата война срещу Русия. На патриотичната част от населението им бяха втълпени завишени очаквания, как Украйна ще падне за два дни, как ще маршируват в Киев на парад и т.н.

Единственото средство сега е бърз напредък на бойното поле. Психологическата война е загубена. Пораженията от нея ще се излекуват само с демонстрация на пълната конвенционална мощ на руската армия.

Бий, за да те уважават. Никога не е звучало по-актуално”.

Споделете:

Прочетете също

1 16

Гинеколозите от “Мама и Аз” оперират с уникална за България система за 3D хирургия  

ЕКИПЪТ Е ЧАСТ ОТ ЕДИНСТВЕНОТО ГИНЕКОЛОГИЧНО ОТДЕЛЕНИЕ У НАС, ОКОМПЛЕКТОВАНО С ПОСЛЕДНО ПОКОЛЕНИЕ АПАРАТУРА ЗА …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *