Водни лилии ще красят парк „Кайлъка“ и река Тученишка

294070352 563056635452109 425775030983914018 n
От ляво на дясно: Дойчин Владимиров – собственикът и управител на ферма за водни лилии;  Георг
Спартански – кмет на Община Плевен; арх. Невяна Иванчева – Заместник-кмет „Териториално развитие”; Милен Яков – Заместник – кмет „Финанси и икономика”.

Днес, 18 юли на брифинг в Заседателната зала на Община Плевен стана ясно, че собственикът и управител на ферма за водни лилии Дойчин Владимиров, ще дари безусловно на общината растения от вида водни лилии. Растенията ще са за парк „Кайлъка“ и река Тученишка.

Кметът на Община Плевен каза следното: „ Идеята е благородна и аз благодаря, че по собствено желание иска да направи нещо красиво за парка и за града. Имахме работна среща с Дойчин и с Павлина Тодорова – началник отдел „Екология“. Имаме работни идеи къде могат да бъдат засадени растенията. За посетители ще бъде интересно и красиво. Не трябва да се подценява въпроса с посегателствата. Малко са хората и фирмите, които желаят да дарят нещо на града. Всеки такъв дарителски жест е достоен за уважение. Не само личният бизнес е важен, но и обществената среда, която обитаваме. Живеем както си го направим“.

По този повод собственикът Дойчин Владимиров сподели: „Благодаря Ви, че приехте този жест. Нашето семейство не е от Плевен, но вече 20 години живеем тук и мога да кажа, че съм от Плевен. Това, което е в парк „Кайлъка“ е с много бъдеще, много история. Това което ние притежаваме като семейство го правим стъпка по стъпка. Имаме знанията, уменията вече имаме и основата. От началото беше само за удоволствие. Всяка седмица имаме посещения от различни населени места. Предстой направата на осветление, пътеки и пейки. Работим с дъщеря ми, нашата идея е да предоставим безвъзмездно растенията. Колкото е необходимо ще го предоставим.

С помощта на „Паркстрой“ ще разпространим и по брега на реката.

Всички тези водни лилии, които ние разпространяваме в България са на законно ниво и са патентовани. Като цветове са над 50 вида“.

Споделете:

Прочетете също

1 16

Гинеколозите от “Мама и Аз” оперират с уникална за България система за 3D хирургия  

ЕКИПЪТ Е ЧАСТ ОТ ЕДИНСТВЕНОТО ГИНЕКОЛОГИЧНО ОТДЕЛЕНИЕ У НАС, ОКОМПЛЕКТОВАНО С ПОСЛЕДНО ПОКОЛЕНИЕ АПАРАТУРА ЗА …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *