Водачите на листи в Плевен, за изборите на 14 ноември – стари и нови имена

Снимка – интернект

Вече се знаят имената на водачите на плевенските кандидат – депутатски листи за изборите на 14-ти ноември. Някои от тях са били такива и на предходните избори през м. юли. Други за пръв път ще участват в надпреварата като водачи на партийна листа. Ето имената, за които „Плевен прес“ има достоверна информация:

  1. КП ГЕРБ – СДС – Валери Лачовски. Същият е и областен председател на ГЕРБ – Плевен. По наша информация от листата на ГЕРБ – Плевен са отпаднали имена, които са били на първите места в изборите през м. юли. На изборите през м. ноември ГЕРБ ще участват с пълна листа. Изненади в нея има с участието на млади хора с богата експертиза, научи „Плевен прес“.
  2. „Има такъв народ“ – адв. Радостин Василев. Както вече ви информирахме, ИТН първа от парламентарно представените партии регистрира своята листа. Тя отново е от 10 човека, млади хора, които имат убедителна професионална биография.
  3. КП „БСП за България“ – проф. Румен Гечев. „Плевен прес“ първи информира за състава на листата, който не се различава съществено от този, с който коалицията участваше на изборите през м. юли. Въпреки несъгласията на някои социалисти с водачеството на проф. Гечев, той е игурата с най-тежка професионална експертиза в областта на икономика и финанси. След като в ООН е признат като такъв и е председателствал комисия по тези въпроси там и чете лекции в САЩ, може би е време да престанат споровете с местожителството му.
  4. ДПС – Марио Рангелов. Това е изненадата на тези избори. Която е логична, тъй като в поредни парламентарни избори водач на плевенската листа беше Велислава Кръстева, говорител на партията. Но ДПС не успя да спечели мандат след юлските избори. Нещо, което е прецедент за партията. В момента обаче тя е във възход и частичните местни избори за кмет на с. Буковлък, доказаха това. Изборната победа в Буковлък, в не малка степен се дължи и на новото областно ръководство на ДПС, оглавявано от Марио Рангелов.
  5. „Демократична България – Обединение“ – Найден Зеленогорски.След добрия резултат през м. юли нормално е ръководството на коалицията отново да се спре на кандидатурата на Зеленогорски. Същият получи мандат в 46-то Народно събрание, а зад гърба си има богата политическа биография.
  6. „Изправи се. Ние идваме“ – все още не можем да съобщим името на водача, тъй като не получихме потвърждение за името, което се спряга в средите на коалицията. Водач на листата този път няма да бъде областният председател на „Изправи се БГ“ – Юлиян Ненчев.

Това са водачите на парламентарно представените партии и коалиции. Очертава се добра предизборна битка. В нея ще се разбере кой от всички тези водачи на листи, може да бъде и лидер.

Прочетете също

Десислава Трифонова /ГЕРБ/: Личната ми кауза е привличане на инвестиции в област Плевен чрез добра индустриална зона, реклама на региона и екипна работа с общините

Десислава Трифонова, кандидат-депутат от листата на ГЕРБ-СДС, под № 3 и преференция 103, за участие …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *