Внушителен спектакъл в Плевен по случай Деня на независимостта

Празничен концерт по сучай Деня на независимостта – 22 септември. Плакат – община Плевен.

Навършват се 113 години от паметния 22-ри септември 1908 година, когато цар Фердинанд издава указ, с който се обявява политическата и финансова независимост на България от Турската империя. Тази историческа дата ще бъде отбелязана в Плевен по оригинален и внушителен начин. Всички културни институции в община Плевен ще предложат общ музикален спектакъл на плевенчани и гости на града.На 21-ви септември /вторник/ от 19.00 ч. в Летен театър в парк „Кайлъка”,

120 участници в него – танцьори, певци и музиканти, ще  пренесат зрителя в онези величави времена, когато българският дух побеждава историческите неправди, отредени му от великите сили. Подобен концерт спектакъл се прави за трети път в Плевен. И е уникален, тъй като никъде в страната няма подобна проява. Никъде не са събрани на едно място различни по жанр оркестри – симфоничен, духов, фолклорен, които да свирят една и съща пиеса. Същото е и с хоровете.

За да стане това реалност, подготовката е тежка и изисква отдаденост. За да се получи наистина вълнуваща музика от различни оркестри и певци, е нужен професионален аранжимент. Такъв е направен от диригента на Плевенска филхармония Георги Милтиядов. Негово дело са аранжиментите на хорове и оркестри, така че да звучат хомогенно и професионално. Режисурата на концерта е поверена на Ованес Торосян от ДКТ „Иван Радоев“ – Плевен.

Повече от месец върви подготовката на този спектакъл. На 21-ви септември зрители и слушатели ще могат да видят доказателството на казаното до тук. И да усетят силата на българската история, разказана  с музика и танц. Не случайно концертът се казва „Майка България”.

Прогнозата за времето на 21-ви септември също е добра, така че преживяването е гарантирано.

Прочетете също

Десислава Трифонова /ГЕРБ/: Личната ми кауза е привличане на инвестиции в област Плевен чрез добра индустриална зона, реклама на региона и екипна работа с общините

Десислава Трифонова, кандидат-депутат от листата на ГЕРБ-СДС, под № 3 и преференция 103, за участие …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *