ВМРО представи своята листа пред медиите

ВМРО
От ляво на дясно: генерал Валентин Буров, д-р Калин Поповски, д-р Венцислав Грозев, Георги Татарлиев. Снимка – Плевен прес.

В прес клуба на БТА – Плевен, ВМРО представи днес, 2-ри март, своята листа за предстоящите парламентарни избори на 4-ти април. Това направи д-р Калин Поповски, депутат в 44-то НС. Той извини отсъствието на вицепремиера Красимир Каракачанов с неотложен ангажимент, като информира, че на следваща пресконференция след започване на предизборната кампания водачът на листата, министър Каракачанов ще бъде в Плевен.

Листата на ВМРО е от 18 човека, като беше подчертано, че партията разполага с много повече качествени лица, но е спазена законовата рамка за брой участници в партийна листа.

Ето кои са имената в нея:

 1. Красимир Каракачанов, министър на отбраната и вицепремиер,
 2. д-р Калин Поповски, депутат в 44-то НС,
 3. Десислава Иванова, общински съветник в община Плевен,
 4. ген. Валентин Буров, завършил Висшето военно училище във В. Търново, Военна академия – София, бивш командир на контингента в Афганистан,
 5. д -р Венцислав Грозев, председател на Съвета на директорите на УМБАЛ „д-р Г. Странски” – Плевен,
 6. Георги Татарлиев, директор на ОББ – Плевен
 7. Здравко Дафинов, директор на Бюро по труда – Плевен,
 8. Дарин Матов, депутат от 41-во НС и председател на ВМРО, община Искър,
 9. Татяна Божинова, зам. областен управител – Плевен,
 10. Стефан Стефанов, кмет на с. Градище, община Левски,
 11. Пламен Спасов, общински съветник – гр. Червен бряг,
 12. Пламен Бончев, спортист, общински съветник в  гр. Долна Митрополия,,
 13. Филип Николов, зам. кмет от ВМРО на община Пордим,
 14. Валери Босилков, общински съветник в община Белене,
 15. Ивайло Христов, общински съветник в гр. Долни Дъбник и ръководител на ИА по борба с градушките,
 16. Христо Илиев, кмет 5-ти мандат на с. Каменец, община Пордим,
 17. Илияна Иванова, активист на ВМРО – жени,
 18. Дарин Кинов, кмет на с. Въбел, община Никопол.

Д-р Калин Поповски подчерта, че това са хора т гражданската квота, на които се разчита, че с техния сериозен имидж в Плевен и авторитетни професии, ВМРО ще има необходимите гласове за 2 мандата в следващия Парламент. И добави: „Ще се борим поне за 2 2 депутатски места в 15-ти МИР Плевен. През 2017-та година около 300 – 400 гласа ни разделиха от втория мандат. Имахме 15 600 гласа и много малко не ни достигна. Но сега се надявам, че с помощта на нашите приятели от гражданската квота, ще съумеем да преодолеем това и да влязат двама наши представители в НС.

Разбира се, всеки един от нашата листа има право на 7 % преференциален вот и да участва в разместването на местата. Може да влезе някой с по-задна позиция, така че всичко е възможно. Всички места в листата са равнопоставени и всеки може да участва с преференции. Ние нямаме такива забрани и доктрини като другите партии. При нас това е либерален модел”.

На журналистите беше предоставена програмата на партията и дадена възможността за въпроси. Д-р Поповски подчерта, че в предстоящата кампания разчитат на своите представители в общинските съвети, кметове и членове. Както и на свършеното до сега като например издействаните лично от Красимир Каракачанов 2 милиона лева за УМБАЛ „д-р Георги Странски” – Плевен. С част от тях е закупен специализиран апарат за Кардиологичното отделение в болницата.

С подкрепата на ВМРО и министър Каракачанов е изграден и паметника на 9-та пехотна дивизия и героите от Дойран.

По повод участието на лекари в листите на много от партиите, д-р Поповски предложи да се направи дискусия с лекарите от кандидатските листи по проблемите на здравеопазването.

[show-team category=’%d0%b2%d0%bc%d1%80%d0%be’ layout=’grid’ style=’img-rounded,img-grayscale,text-center,img-above,4-columns’ display=’name,photo,social,groups,position’]
Споделете:

Прочетете също

8 3

Малките актьори от плевенския театър посвещават три премиери на най-българския празник – 24 май

На 20, 21, 22 май, в три поредни вечери, можете да гледате „Криворазбраната цивилизация“, в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *