ВМРО в нарушение на Изборния кодекс

Zname na vmro
Снимка – интернет

ПП “Има такъв народ” ще внесе жалба в РИК – Плевен относно нарушение на изборния кодекс от страна на кандидат-депутата от ВМРО Калин Поповски. За намеренията на партията съобщава адвокат Радостин Василев във Фейсбук.

Screenshot 20210316 170528
Снимка – Фейсбук

Областният координатор на партията на Слави Трифонов пише следното:

“Във връзка с публикация във Facebook на кандидата за народен представител от ВМРО в град Плевен, г-н Калин Поповски, в която той информира, че е взел участие в заседание на областния оперативен щаб (вероятно има предвид кризисен щаб) в гр.Плевен, свързано със заболеваемостта и евентуалните мерки и решения по въпроса, за нас възникват няколко логични въпроса:

1. В какво качество на заседанието е присъствал г-н Калин Поповски, който е кандидат за народен представител в предизборна кампания и не е част от областния кризисен щаб в Плевен?

2. Ще бъдат ли допуснати и други кандидати за народни представители на подобни заседания, или предизборната кампания на определени кандидати се подкрепя незаконосъобразно от областната администрация и това важи само за партиите на статуквото?”

Според Василев това е нарушение на чл.182, ал.1 от Изборния Кодекс, като санкцията е в размер от 300 до 1000 лева.

161412387 10219244954050328 6043285144056297671 o
Скрийншот на Фейсбук публикацията на д-р Калин Поповски. Източник – Фейсбук група ПЛЕВЕН – ПП “Има такъв народ” -Официална група

Споделете:

Прочетете също

1 19

Община Плевен поднови меморандума за сътрудничество с Българската академия на науките

С полагане на подписи от кмета на Община Плевен д-р Валентин Христов и от председателя …

2 Последни коментари

  1. Александър

    Поредната “издънка” на въпросния персонаж! Освен това, от публикацията се забелязва и сериозна неграмотност при ползване на български език. Апропо, такива са нашите “представители”!

  2. Да,този Василев не се дъни за пръв път.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *