ВМРО в нарушение на Изборния кодекс

Снимка – интернет

ПП „Има такъв народ“ ще внесе жалба в РИК – Плевен относно нарушение на изборния кодекс от страна на кандидат-депутата от ВМРО Калин Поповски. За намеренията на партията съобщава адвокат Радостин Василев във Фейсбук.

Снимка – Фейсбук

Областният координатор на партията на Слави Трифонов пише следното:

„Във връзка с публикация във Facebook на кандидата за народен представител от ВМРО в град Плевен, г-н Калин Поповски, в която той информира, че е взел участие в заседание на областния оперативен щаб (вероятно има предвид кризисен щаб) в гр.Плевен, свързано със заболеваемостта и евентуалните мерки и решения по въпроса, за нас възникват няколко логични въпроса:

1. В какво качество на заседанието е присъствал г-н Калин Поповски, който е кандидат за народен представител в предизборна кампания и не е част от областния кризисен щаб в Плевен?

2. Ще бъдат ли допуснати и други кандидати за народни представители на подобни заседания, или предизборната кампания на определени кандидати се подкрепя незаконосъобразно от областната администрация и това важи само за партиите на статуквото?“

Според Василев това е нарушение на чл.182, ал.1 от Изборния Кодекс, като санкцията е в размер от 300 до 1000 лева.

Скрийншот на Фейсбук публикацията на д-р Калин Поповски. Източник – Фейсбук група ПЛЕВЕН – ПП „Има такъв народ“ -Официална група

Споделете:

Прочетете също

Почитаме св. пророк Йона и св. преподобни Козма Зографски

На 22 септември Църквата почита паметта на св. пророк Йона, син на Амасия (VIII в. пр.Xр.), …

2 Последни коментари

  1. Александър

    Поредната „издънка“ на въпросния персонаж! Освен това, от публикацията се забелязва и сериозна неграмотност при ползване на български език. Апропо, такива са нашите „представители“!

  2. Да,този Василев не се дъни за пръв път.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *