Начало | Интервю | Владислав Николов за загубите, лобитата и предстоящите избори

Владислав Николов за загубите, лобитата и предстоящите избори

Депутатът и областен координатор на ГЕРБ – Владислав Николов пред „Плевен прес”,  в първото си  интервю за ситуацията след провеждането на евро изборите и казаното от Бойко Борисов за „сеченето от корен” в структурите на партията в Плевен и Добрич.

Г-н Николов, защо загубихте Плевен ? БСП ви победи с малко над 2 000 гласа и Бойко Борисов се закани „да сече до корен” в структурите на партията в Плевен и Добрич.

След проведените евро избори през м. май, ние направихме среща с г-н Бойко Борисов.

Кои вие ?

Областните координатори.  Говорили сме на тема  Плевен. Между другото  в община Плевен сме победили, в община Кнежа сме победили, в община Пордим сме победили.  Загубили сме в другите общини. Най-лошият резултат е в община Червен бряг. И то не само този път  В последните парламентарни избори ние пак загубихме в плевенска област като цяло. Макар че, в Плевен и тогава сме били с много,  най-голямата загуба с 1500 гласа беше пак в Червен бряг. Тогава загубихме с 600 гласа областта. В последните 4-5 избора областта е червена заради малките общини. Но никога плевенска община не е била червена. Всеки път печелим ние. По принцип  в  местните избори печели ГЕРБ, а в парламентарните и европейски – червените.

Защо загубихте Плевен ?

Не сме загубили Плевен. В общината не сме загубили.

Тогава защо загубихте област Плевен ?

Пак ви казвам,  4-5 общини в областта обръщат обратно резултата. В Червен бряг например  ни бият със  600 гласа, в Белене с 400 гласа. В Левски –  червен кмет, в Гулянци –  червен кмет, пак ни бият.  И  като цяло това обръща резултата. Но ще кажа и друго – някои наши кметове не са си свършили работата както трябва , не са работили добре.

Кои ?

Ами в Никопол сме трети – при това с  кмет на ГЕРБ. Това какво ви говори ?  Че в Никопол не са работили както трябва.

На тази среща с Бойко Борисов той какво каза за Плевен и на вас лично ?

Коментирахме резултатите в Плевен. Г-н Борисов  има очакване да му дам някакво решение  за ситуацията защото  плевенска община го интересува, тъй като тук сме победили. Въпреки че кметът не е от ГЕРБ резултатите ни в общината са добри и тук бием. Още повече, че идват местните избори и трябва да вземем решение кого ще избере ГЕРБ за тези избори.

В тях сами ли ще участвате или в коалиция ?

Още не сме решили. Това ще реши централното ръководство, г-н Борисов и изпълнителната комисия. На някои места може да подкрепим определени кметове на СДС. Взели сме такова решение. Само че в момента този кмет /на Плевен – б.а./, не е на СДС. Той е независим.  Според мен ГЕРБ трябва да има свой кандидат. Ще вземем предвид и друго. Ние имаме изградени отношения и например в Белене г-н Дулев е подкрепен от нас и земеделците предния мандат и ще продължим по този начин и сега. В община Долна Митрополия с  бившия  Реформаторски блок,  десни и ние сме подкрепили г-жа Поля Цоновска и ще продължим това и в следващ се мандат. По отношение на гр. Плевен ще имаме коментари с Изпълнителната комисия да се вземе най-доброто решение.  Тя ще реши дали да изберем самостоятелна кандидатура на ГЕРБ или някаква подкрепена обща. Повече не мога да ви кажа нищо.

При тази ситуация в Плевен, г-н Борисов взе ли решение за оставането ви като областен координатор ?

Към момента аз съм областния  координатор на ГЕРБ за Плевен. От три – четири дни имам ново пълномощно като областен координатор. Разбира се, ако се реши нещо друго – ще бъде изпълнено. Знаете, че аз  от 6 години съм областен координатор и за тази позиция не се плаща. Всички областни и общински ръководители на ГЕРБ правим това абсолютно безплатно, за разлика от други партии където тези длъжности са платени. Всички хора, щабове работят абсолютно доброволно за тази наша кауза ГЕРБ.

Доколкото имам информация тези пълномощни са дадени на всички областни координатори заради излизането на Цветан Цветанов от всички заемани постове и замяната му като МОЛ на партията от Б. Борисов.

Аз това казвам. В момента съм аз областен координатор.  Ако след няколко месеца се случи друго,  не мога да гадая, но когато се правят такива промени това го решава изпълнителната комисия. И всички го изпълняваме.

Тези резултати на ГЕРБ в плевенска област не се ли дължат на противоречията между вътрешните ви партийни лобита ? На каква основа са противоречията ви с депутата Пламен Тачев ?

Попитайте него за това.

Ще го попитам разбира се. Сега питам вас. Политически, идеологически или бизнес противоречия имате с него ?

Аз с Пламен Тачев нямам никакви междуличностни отношения. Ние сме имали много добри взаимоотношения. Това, че той е решил да провежда някаква своя политика различна от тази, която ние провеждаме в Плевен, аз като областен координатор и общинското ръководство – това е негово решение.  Аз в Червен бряг не му се мешам и ги виждам резултатите. Ако искаме тези резултати  да се пренесат и в Плевен –  тогава нека да подкрепяме  неговата политика.

Вашите противоречия се отразяват и върху работата на общинските ви съветници. Как ще го преодолеете това ?

Животът на този Общински съвет е още три месеца.  Вече имаме  визия за местните избори,  както и за избора на бъдещите общински съветници.   Аз мисля, че всеки, който е дошъл в този ОбС трябва да помогне с нещо за този град. Така че, възможността за възникване на някакви лични интереси аз не толерирам и не искам това да се случва. Когато дойде момента за вземане  решения за предстоящите избори –  това ще бъде водещо. Кой какво е правил като общински съветник. Дали е защитавал позициите на ПП ГЕРБ и политиките които водим, още повече, че имаме хора и от гражданска квота.

След тези избори ГЕРБ ще промени ли  кадровата си политика в Плевен по отношение назначаването  в държавните и общински  институции на ваши кадри ? Нещо, което дразни хората тук. Става въпрос за общинска администрация, НАП, ИТ, БТ, РИО, Басейнова дирекция, МВР и т.н.

Кадрите на ГЕРБ в общината са много малко в сравнение с тези от трите мандата на г-н Зеленогорски. В общината нямаме никакви назначения защото кмета не е наш. Това, което е останало от предния кмет се запази, да, наистина, но тези хора са не повече от 10 човека и не всички са от ГЕРБ. И това са хора с доказани професионални качества. Така че, в община Плевен нямаме толкова назначения. За Басейнова дирекция – това е човек от системата, не е наше назначение. Помните, че там ДПС беше назначило свои човек, без професионални качества, външен човек, който нямаше нищо общо с ГЕРБ. Сега там е специалист от системата, израснал професионално в нея, но не е член на ГЕРБ. Що се отнасядо РИО, да, тя е наш член и това е единственото ни назначение. Бюрото по труда е квота на ВМРО и техен човек го оглавява. По отношение на МВР –  нямаме нищо общо . МВР  е друга структура и по друг начин се избират ръководителите там. Но  се вижда по техните резултати, че този човек работи добре.

Така че ако се създава в обществото усещания че ГЕРБ е назначил много хора, това са просто легенди. По-скоро са хора отвътре, от институциите, които са израснали в длъжност. Това са хора професионалисти. ГЕРБ  разчита основно на такива хора,  които имат професионални качества.

Как си обяснявате тогава раждането на тези легенди ?

Всеки си мисли, че трябва да дойде или да се обади на мен или на някой общински съветник от ГЕРБ, за да бъде назначен на работа, което ми е много странно.  Защото наистина ми се  обаждат  много хора, не отричам. Но има и конкурси и  в повечето случаи даже не знам кога ще се провеждат. Не знам дали сте следили, но  има промени в Закона за държавния служител, които ние внесохме. Конкурсите се правят в София, има тестове и става много по-сложно. Ако това го публикувате,  бих препоръчал хората да се подготвят за един конкурс, а да не разчитат, че някой ще им ходатайства. Още повече, че качествения човек винаги си намира работа.

А какво става с вашия човек на ДАИ, който беше хванат с голяма сума пари ?

Нямам представа. С него не сме съученици, бъркате нещо. Познавам го, но има органи нека си свършат работата.

Вижда се, че не бягате от неудобни въпроси. Благодаря за интервюто.

Прочетете също

Калин Вельов /ГЕРБ/: Аз съм съвносител, но съм музикант

От ляво на дясно: депутатът Пламен Тачев, депутатът Калин Вельов, областният управител на Плевен Мирослав …

4 коментара

  1. И вие ли се надупихте на гербаджиите? Колко жалко…….

  2. Уважаеми г-н Тцтцтц, по принцип не коментираме читателски мнения, само им даваме пълна свобода на волеизявленията, стига да не нарушават закона и добрия тон. Но понеже говорите за “надупване”, интервюта правим с всички, от които зависи ежедневието ни. В т.ч. и с хора от ГЕРБ. Такива сме правили и с БСП, и с АБВ, и с ОП.
    Практиката е показала, че “надупването” е присъщо на анонимниците. Ние заставаме с името и лицата си пред читателите на сайта. Надупените сайтове не публикуват критични материали за властта, “Плевен прес” го прави. Така че, по – кротко с обидните квалификации.

  3. В ОбС Плевен гробарите са опасно фрагментирани и противопоставени! Кога ще бъде изпълнена заканата на Боко да реже до “корен” в Плевен? Всичките съветници са за рязане и за изключване от ГЕРБ! Нищо не направиха през този мандат! При Стойков се усвоиха над 200 млн. лв!!! А сега=0!

  4. КОНТРАГЕРИЛЯ към тцтц

    Анонимниците не се “надупват”официално, но по принцип те са най-петимни за това, в което подозират останалите! Доказано в близката и антична история!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *