Владимир Николов – ръководител на Окръжна  прокуратура- Плевен и председател на АПБ, участва в Първата Паневропейска конференция на тема “Ефективно разследване в ерата на дигитализацията”

П 1

Административният ръководител на Окръжна прокуратура-Плевен и председател на АПБ г-н Владимир Николов участва в Първата Паневропейска конференция на тема “Ефективно разследване в ерата на дигитализацията”, организирана от Международната асоциация на прокурорите /IAP/, която ще се проведе в периода 02-05.05.2023 година, в Истанбул, Република Турция.

Част от българската делегация са и главният прокурор на Република България г-н Иван Гешев, както и завеждащият отдел “Международен” във Върховната касационна прокуратура” г-н Цветомир Йосифов.

По време на конференцията беше представен европейският опит и достиженията на различни национални правни системи в борбата с он-лайн измамите, финансовите престъпления и прането на пари в дигиталното пространство, използването на крипто валути за финансиране на незаконна дейност, ролята на изкуствения интелект и др.

Участниците се обединиха около извода, че в съвременните условия на глобална и всеобхватна дигитализация са необходими модерни законодателни решения, иновативни подходи, натрупване на експертен потенциал и засилена координация между прокурорите на международно и национално ниво.

Българската делегация проведе и редица двустранни срещи с представители на чуждестранни прокуратури, с цел установяване на работни контакти и подобряване на международно- правното сътрудничество.

П 3
П 2

Текст и снимки – пресцентър Окръжна прокуратура – Плевен.

Споделете:

Прочетете също

441457767 7095821473855128 6866520973874913945 n

Ивелин Първанов, водач на листата на “Възраждане” в Плевен: АЕЦ „Белене“ е национално богатство, което може да работи 1 век

От ляво надясно: Ивелин Първанов – водач на листата на “Възраждане” в 15 МИР Плевен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *