Вицешампионска титла от световното по кикбокс в Италия за Плевен

Бойко Янчев – общински съветник в Общински съвет – Плевен. Вицешампион в шампионата на планетата по кикбокс в стил киклайт, категория над 94кг. Снимка – Пресцентър.

Четирима български кикбоксьори станаха световни вицешампиони на завършилия шампионат на планетата по този спорт в италианския град Йезоло. От 20 български спортисти 12 се завърнаха с медали в своите стилове и категории. Един от тях е Бойко Янчев – общински съветник от състава на Общински съвет – Плевен, който триумфира с вицешампионската титла при ветераните. Сребърният медал за Бойко Янчев е в стил киклайт, категория над 94 кг.

„Радвам се, че за пореден път успях да докажа себе си в този спорт. Надпреварата беше оспорвана, конкуренцията много сериозна – участвахме състезатели от 70 държави. Състезанието събра най-добрите в нашия спорт. Благодарен съм на всички, които ме подкрепиха и направиха този успех възможен. Радвам се, че оправдах доверието им като спортист. Страхотно представяне направи и Димитър Пенчев, който също защити достойно спортното име на града ни“, сподели при завръщането си в родния Плевен Бойко Янчев.

Бойко Янчев е заместник – председател на две от постоянните комисии в Общинския съвет на Плевен – комисията по „Младежки дейности, спорт и туризъм“ и по „Обществен ред и сигурност“,  състезател е на плевенския клуб по кикбокс „Скорпион“. Янчев изказа благодарност за подкрепата към Община Плевен, към Българската Конфедерация по кикбокс и муай, към президента на клуба си Светослав Богданов и към Тодор Пачеджиев – член на Управителния съвет на „Скорпион“, към Милен Цоков и Ивайло Брезоев, към вицесветовния шампион по борба Пламен Бончев, както и специални благодарности към личния си треньор Камен Пенчев. 

Следващото спортно предизвикателство пред Бойко Янчев е участие на Европейското първенство по кикбокс ноември 2022 в Турция.

ОбС – Плевен

Споделете:

Прочетете също

„Забавно лято” в плевенското село Асеновци

Снимка – НЧ „Съзнание – 1894“ с. Асеновци На 4 юли са стартирали летните занимания …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.