Висше Военновъздушно Училище„Георги Бенковски“ и Медицински университет – Плевен сключиха меморандум за сътрудничество

Вляво бригаден ген. Юлиян Радойски, вдясно проф.д-р Добромир Димитров д.м. Снимка – Интернет.

В деня на св. Николай Чудотворец, 6 декември, Медицинския и Авиационния университети са намерили общи цели за партньорство в областта на образованието, науката и практиката.

Ректорите на Висше Военновъздушно Училище  „Георги Бенковски“ и Медицинския университет, бригаден генерал Юлиян Радойски и професор д-р Добромир Димитров д.м. са сключили меморандума за сътрудничество в емблематичната зала „Хипократ“.

Меморандумът цели страните да си сътрудничат и да се подпомагат взаимно в подготовката на кадри за ключови сектори, повишаване квалификацията и иновациите и интердисциплинарни дейности в областта на професионални направления, по които обучават двете Висши училища, както и при осъществяване на взаимноизгодни национални и международни проекти в триъгълника на знанието между образованието, научните изследвания и бизнеса.

Меморандумът предвижда партньорство както между преподавателските и научни екипи, така и разнообразни начинания между обучаемите  от двата университета.

При подписването на Меморандума са присъствали доцент д-р Соня Иванова д.м.-Заместник ректор по учебната дейност, доцент д-р Цветелина Валентинова д.м.- Заместник ректор по качество на обучението и акредитация на Медицинския университет и полковник доцент д-р инж. Асен Маринов – Заместник началник по учебната и научната дейност на ВВВУ „Георги Бенковски“.

Те са обсъдили възможните първи стъпки за реализация на идеите заложени в документа.

Споделете:

Прочетете също

Започва изплащането на помощи за отопление от 15 август

Снимка – интернет. Изплащането на помощите за отопление за предстоящия зимен сезон (1 ноември 2022 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.