Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски“ и Фондация „Корейски културен център“ сключиха меморандум за разбирателство

Снимка – ВВВУ „Г. Бенковски“.

Началникът на ВВВУ „Георги Бенковски“ бригаден генерал Юлиян Радойски и Президентът на Фондация „Корейски културен център“ д-р Джеймс Канг подписаха меморандум за разбирателство между двете институции. Целта му е да се насърчи сътрудничеството в областта на образованието, приложните изследвания и консултации.

Страните ще работят по организиране и провеждане на съвместни събития за обучаеми, участие в съвместни изследователски проекти и дейности, обмен на информация и материали, както и насърчаване на други взаимно договорени дейности.

Обменени бяха идеи за запознаване с корейския език , история, култура и авиация.

Координатор от страна на ВВВУ „Георги Бенковски“ е полковник Андриян Колев, заместник-началник по професионалното обучение и международното сътрудничество.

Г-жа Кати Канг, главен секретар на Фондация „Корейски културен център“ е координатор по Меморандума от корейска страна.

На подписването на Меморандума за разбирателство присъстваха полковник доцент д-р инж. Асен Маринов , заместник-началник по учебната и научна част и полковник Данаил Диков, заместник-началник по административната част и логистиката.

Меморандумът за разбирателство се сключи за период от три години.

Споделете:

Прочетете също

Коалиция от 35 спортни министри призовава МФ /Международните федерации/ да отстранят членове от Русия и Беларус

БЪЛГАРСКИЯТ МИНИСТЪР В ОСТАВКА – РАДОСТИН ВАСИЛЕВ, НЕ Е ПОДПИСАЛ ПРИЗИВА НА ЕС СРЕЩУ РУСКИЯ …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.