Виолета Иеремиева беше гост на церемонията по дипломирането на младите лекари от випуск 2023

ОА 1

  Тържественият ритуал по връчване на дипломите на 128 абсолвенти  от випуск 2023 на Факултет „Медицина” в Медицински университет – Плевен се състоя на 1 декември в салона на Драматично-куклен театър „Иван Радоев”.

  По покана на академичното ръководство на Университета,  гост на церемонията беше областният управител Виолета Иеремиева. Присъстваха представители от академичната общност от цялата страна, а специален гост беше Димитър Бербатов. 

БЕРБАТОВ

  Тържественото събитие откри проф.д-р Сергей Илиев – декан на факултет „Медицина”. Ректорът проф.д-р Добромир Димитров поздрави дипломантите и подчерта, че за да бъдеш добър лекар, преди всичко трябва да си добър човек.

  След като си направи снимка в всички млади лекари, Димитър Бербатов им разказа  мотивиращи истории от своя живот с пожелание никога да не се отказват да търсят отговори в трудните моменти, а амбицията им винаги да е подкрепена с постоянство.

ОА 2

  Пълната отличничка на випуска и носителка на „Златен Хипократ”  Симона Аврамова благодари  във вълнуващото си слово на академичното ръководство, на преподавателите, на семейството и колегите си.

  Младите лекари положиха Хипократова клетва, след което проф. д-р Добромир Димитров връчи дипломи и награди на 28 –те отличници от випуска, заедно с Димитър Бербатов, който подари на всеки от тях своята автобиографична книга „По моя начин”.

  Дипломите и наградите на останалите абсолвенти бяха връчени от ръководството на факултет „Медицина”. Емоционален фон на празника създадоха изпълненията на Общински хор „Гена Димитрова”.

ОА 3

Информация и снимки – пресцентър Областна администрация, Плевен.

Споделете:

Прочетете също

книга 9

Георги Константинов: Благодаря на моя роден Плевен!

„Трябва да изрека към своя роден град Плевен огромно „Благодаря“. Благодаря, че мнозина от вас …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *