ВиК Плевен с писмо до кмета да издаде заповед за забрана ползването на питейна вода за непитейни нужди

ВОДА

Защо няма вода във водната каскада на Плевен? За отговор на този въпрос потърсихме Атанас Атанасов – ръководител ВиК район Плевен. Той информира, че драстично е намалял дебита на вода в магистралния водопровод Черни Осъм, откъдето се захранва Плевен. В момента е 200 л/сек, вместо обичайните 600. Това е причината да няма вода в каскадата и в града.

Преди седмица от ВиК Плевен са изпратили писмо до Община Плевен, с което уведомяват, че поради ремонтни дейности на водопровода в Черни Осъм, ще бъде спряно водоподаването. В резултат на това писмо, от Общината предприемат почистване на Водната каскада, което се прави ежегодно. Почистването е започнало и най-късно утре, 29-ти август ще приключи, информираха от общинската администрация.  

От Вик обаче няма информация кога ще започне водоподаването, така щото каскадата да заработи. Това попитахме и ние г-н Атанасов, който пое ангажимент до 15 мин. да ни отговори. Отговор до този момент нямаме.

Междувременно разбрахме, че ВиК са изпратили ново писмо до кмета Георг Спартански. Това потвърдиха и от общинската администрация. С писмото от 28-ми август, подписано от инж. Мариана Георгиева, която замества управителя на дружеството, се уведомява кметът на Плевен, че има недостиг на вода в магистрален водопровод „Черни Осъм“. Поради тази причина няма вода за Водна каскада, град Плевен и селата: Ниеколаево, Ласкар, Ралево, Тодорова, Брестовец, Кашин, Бохот, Ясен, Буковлък, Опанец. Проблем с водоподавантето има и в град Славяново.

С изпратеното днес писмо ВиК уведомява кмета, че поради липса на достатъчно вода в Черни Осъм, трябва да издаде заповед за забрана на ползването на питейна вода за непитейни нужди като миенето на автомобили, поливане, миене на тераси и др.

С оглед на критичната ситуация от ВиК Плевен информират, че ще има нарушено водоподаване в нощните часове, за да може да се осигури необходимото количество вода в резервоарите за часовете през деня.

Споделете:

Прочетете също

452647585 881642437340903 4772664195016882653 n

С курбани почетоха свети Илия в червенобрежко

На 20 юли всяка година Православната църква прославя свети пророк Илия – един от най-великите …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *