Виктория – другото име на победата!

Виктория Монова. Снимка – Плевен прес.

Виктория Монова е седмокласничката от СУ „Иван Вазов“, която прослави Плевен през последните дни. Защото е получила максималните 100 точки по БЕЛ и математика на националното външно оценяване за 2020 година.

На матурата след 7 клас са се явили 57 000 ученици. Виктория Монова е една от трите  най – добре представили се седмокласници от цялата страна. „Как стана това ?“ – попитахме Виктория.

„Трябва да си щастлив от това, което правиш. Аз искам да знам и уча. Матурата е просто едно състезание. След него ще има много други. Трябва да искаш да печелиш състезанията. Когато имаш добри оценки и си удовлетворен от това което правиш, тогава оценките имат смисъл.“

„Добрите оценки” на Виктория са само шестици. От първи , та до седми клас. И най-важното – без частни уроци ! Затова тя заявява, че „този успех от матурите е общ”. На родителите, семейството, учителите. Но нейният „треньор” е таткото. „Татко е моят треньор, той винаги е на разположение и ми помага много по всички предмети, мама също много ми помага, по всички предмети мога да разчитам на тяхната подкрепа – споделя Виктория.

Стимулиращо за Виктория е обстоятелството, че в нейния клас от 27 ученика – 25 са отличници. Децата се стимулират едно друго и в надпреварата постиженията им се множат.

Семейство, родители, преподаватели са важни, но се иска и труд. Много труд. „Упражненията са много важни. Ако не отделяш достатъчно време за самоподготовка, трудно ще постигнеш успех”, категорична е Виктория.

Виктория е благодарно дете. Вълнува се когато казва: „Благодарна съм на своите родители, на своите учители, на своите приятели и на Бог, че ме е благословил с всички тях. Бих искала следващите седмокласници да постигнат и те своите успехи и да се трудят за тях, защото усилията те правят доволен от себе си и щастлив.“

В разговора ни с Виктория се включи и нейната класна ръководителка – Цветослава Горанова, преподавател по математика.

Цветослава Горанова и Виктория Монова.

„Чувствам се късметлийка, че имам ученичка като Виктория, щастлива съм че тя успя”, споделя г-жа Цветослава Горанова. И разказва: „Виктория е в математическа паралелка. Това са  деца с повишен интерес към ученето.  Всички са от добри семейства -отговорни и въвлечени в образованието   на децата си родители, които им дават нужната подкрепа. Три са звената, които водят към успех –  семейство, училище и деца. Тук те са в хармония и резултатите са налице. Освен отлични ученици, те са и много добри деца. Аз имах късмет да съм им класна. Те са жадни за знания и мотивирани да се учат. Гордея  се, когато успяват. Моят принос не е най-важното, в училището полагаме основите, семейството и усилията на детето са определящи за високите му постижения.“

Да си отличник, да имаш ученолюбиви приятели, да обичаш да учиш, да харесваш всички свои учители и да не искаш да сменяш училището си. Това е да си Виктория – слънчева, усмихната, спокойна и самоуверена млада плевенчанка, която знае вкуса на победата!

Прочетете също

Мартин Заимов /ДБО/: В момент на несигурност, свободата на личен избор трябва да бъде уважена

Мартин Заимов, включен в листа на „Демократична България – Обединение“ Плевен. Снимка – интернет Финансистът …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *