Видни родни спортисти и заместник-министри в Плевен за финализирането на проект „Младите хора – бъдещето на България – в действие“

20201001 100200

Проектът на Асоциация „Докосни дъгата“ се реализира на територията на цялата страна и включва провеждане на информационна кампания, насочена към превенция на агресията, заснемане на филм, провеждане на конкурс за влог, изнесен социално – здравен тренинг, организиране на лекции и дискусии и спортни прояви.

Проектът се финансира по Национална програма за изпълнение на младежки дейности. Програмата е насочена към реализиране на проекти срещу различни форми на агресия, зависимости и рисково поведение на младите хора, на възраст от 15 до 29 години.

Двама заместник-министри  – Таня Михайлова на образованието и Николай Павлов – на младежта и спорта, изявени български спортисти /Петър Лесов, Станимира Петрова, Детелин Далаклиев, Елица Янкова и др./, началникът на РУО – Плевен – Албена Тотева, зам.-областният управител Татяна Божинова и представители на неправителствени организации присъстваха в спортния комплекс на СУ „Иван Вазов“ на официалното закриване на проекта „Младите хора – бъдещето на България – в действие“.  Училището е не само домакин на финалното събитие, но и  партньор в реализирането  му.

20201001 101402

Председателят на Асоциацията д-р Денислава Ангелова  каза в началото на тържеството: „Агресията може и да не изчезне, но е важно за всички младежи да разберат, че могат да започнат да си служат с нея, да я култивират и пренасочат в упоритост, труд, воля,  и стремеж за постигане на  мечти.“

Заместник-министърът Николай Павлов подчерта, че посланието на този проект е чрез дискусия и насочване в нещо полезно на енергията да се даде възможност на младите хора за неаграсия, толерантност и разбирателство.  

Таня Михайлова отбеляза, че е много важно младите хора да се научат на толерантност. Тя подчерта, че не само в нашата страна се поставя фокус върху темата за ненасилието в училищата и че умението да се води диалог е ключово в изграждането на гражданското общество.

20201001 110244

В края на тържеството тя информира относно готовността на училищата за предизвикателствата на пандемията през новата учебна година:

„Направили сме всичко възможно да се ограничат случаите още от първия учебен ден. От днес /б.а. 1-ви октомври/ работи модул, който е част от административната система, в която директорите подават случаите. Винаги сме в контакт с Министерство на здравеопазването.

Бих призовала всички да са отговорни към себе си. Бих помолила колегите максимално да спазват всички мерки. Засега нямаме намерение да затваряме училища изцяло. Запазваме регионалния подход и подходът за конкретно училище. Работим съвместно с Министерство на здравеопазване и РЗИ. Надявам се годината да продължи присъствено. Нямаме намерение да затваряме училища!“, завърши Михайлова.

Споделете:

Прочетете също

съд

Две дела – за побой и умишлено убийство и предизвикана смърт на пътя ще разглежда Окръжен съд-Плевен следващата седмица

На редакционната поща на “Плевен прес” бе получено следното съобщеение за предстоящо разглеждане на дела …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *