Видни гости уважиха 160-ата годишнина на ОУ “Васил Левски”

ou 3

„160 години Основно училище „Васил Левски“ – Плевен, пише своята история, гради традиции и възпитава достойни млади хора. Възпитаници на училището ежедневно се доказват като знаещи и можещи и защитават с постиженията си своето име, авторитета на своите преподаватели и името на патрона на своето училище – Васил Левски! Пожелавам Ви винаги да бъдете на висотата, на която е бил Апостола! Бъдете здрави и вярвайте в себе си, защото вярата е крачка от пътя към всеки един успех!“

ou 13


С тези думи днес председателят на Общински съвет – Плевен, Мартин Митев се обърна към преподавателския екип, ученици и родители на единственото учебно заведение в града, което носи името на Апостола на свободата Васил Левски. На 18 февруари учебното заведение отбелязва две значими годишни – 160 години от създаването си и 147 години от трагичната гибел на Васил Левски.
Тържественото

отбелязване на 160-ата годишнина от създаването на ОУ „Васил Левски“ започна с посрещане на училищното знаме и с химна на училището „Песен за Апостола“. Юбилейната годишнина събра в двора на училището учители, ученици, родители и гости. Юбилеят уважиха и представители на местната власт в лицето на председателя на Общинския съвет Мартин Митев и кмета на Община Плевен Георг Спартански, зам.-областния управител Татяна Божинова, началника на Регионалното управление на образованието Албена Тотева, Николай Маринов – общински съветник в мандат 2015-209 г., общественик и приятел на училището, директори на учебни заведения – партньори на учебното заведение.
За Левски и неговото дело и как младите днес следват неговите завети разказаха ученици от малките класове. В своето слово директорът на учебното заведение Таня Тонева изтъкна: „Днес ОУ „Васил Левски“ се гордее с изключително сплотена училищна общност от родители, учители, непедагогически екип, приятели и партньори, защото ние имаме цели, които искаме да постигаме в дух на професионализъм и екипност“. Посочени бяха и многобройните успехи на учениците в различните сфери.

IMG 20200218 103036


Поздравления по повод 160-ата годишнина отправиха и присъстващите официални гости. Прочетен бе и поздравителен адрес от името на Президента на Република България Румен Радев. На училището бе връчен и почетен плакет от името на кмета на Община Плевен.
На финала, с цветя и сведени глави, всички застанаха в минута мълчание пред паметника на Апостола на свободата в двора на училището.
Програмата за 160-ата годишнина на ОУ „Васил Левски“ – Плевен продължи с представителни занимания на децата от клубовете по ресторантьорство и роботика.

ou 8
ou 11
Споделете:

Прочетете също

450904168 1001894185270441 6751637468246628993 n

Отлично представяне на НЧ „Осъм – 1894″ с. Градище  на фолклорния фестивал в Славяново

На 6 юли самодейците при НЧ „Осъм – 1894″ село Градище  участваха  във Фолклорния  фестивал …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *