„Видин и Българската армия“ популяризира военната професия сред ученици  

Снимка – Министерство на отбраната.

От Министерството на отбраната са изпратили до редакционната поща на „Плевен прес“ следното съобщение, което поместваме без редакторска намеса:

„Повишаване на военно-патриотичното възпитание и популяризиране на военната професия – това бяха основните цели на събитието, което се проведе във Видин днес, 19 април, под надслов „Видин и Българската армия с поглед в бъдещето“. Основен акцент в него беше показ на военна техника, въоръжение и оборудване на Българската армия, които включваха стрелково въоръжение, алпийско оборудване и различни видове екипировка на Съвместното командване на специалните операции, както и техника и въоръжение на служба „Военна полиция“. Събитието посетиха учениците от 9-и и 10-и клас от средните училища в региона.

Представителен блок от Националния военен университет „Васил Левски“ представи строеви хватки с оръжие. Организатори бяха Централното военно окръжие чрез структурата си във Видин и Община Видин със съдействието на Регионалното управление на образованието. Участие взеха още РДПБЗН – Видин и ГПУ – Видин. С цел популяризиране на местните традиции и фолклор се включиха ансамбъл „Дунав“ и Градският духов оркестър“.

Споделете:

Прочетете също

Лена Бориславова: 4 000 лв. на месец получават говорителите на руската пропаганда

Лена Бориславова, началник на кабинета на Кирил Петков. Снимка – стоп кадър Дарик тв. Обществени …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.