Начало | Новини | Ветеран от Втората световна бе награден в Искър по случай стогодишнината си

Ветеран от Втората световна бе награден в Искър по случай стогодишнината си

„Човек е богат със своята цел, богат е със своя собствен дял, но не с това, което е взел, богат е с това, което е дал!“

Един наистина богат човек е Димитър Горанов Пенковски от град Искър или както го наричат всички – дядо Мико.

Богат е, защото е дал своя принос в името на Родината с участието си във войната. Богат е, защото продължава да дава пример на своето семейство и околните със своя силен дух, въпреки възрастта.

Богати сме и ние, неговите съграждани, че го познаваме и имахме възможността да бъдем част от церемонията по неговото награждаване“, съобщават още от пресцентъра на община Искър.

На 30.07.2020 г. пред сградата на Общинска администрация – гр.Искър се проведе тържество, посветено на стогодишния юбилей на дядо Мико. В присъствието на кмета на община Искър – инж. Валентин Йорданов, заместник-областният управител на област Плевен – г-жа Татяна Божинова, председателят на Областната организация на Съюза на ветераните от войните на България полковник от запаса Иван Смарандов и други членове на ръководството на сдружението, почетния караул от курсанти от ВВВУ „Георги Бенковски“, роднини и съграждани беше връчен юбилеен медал „75 години от Втората световна война“ на Димитър Пенковски.

Медалът беше поднесен от Иво Антонов – директор на дирекция „Социална политика и политика по военно-потриотично възпитание“ в Министерство на отбраната. Поздравителен адрес и плакет от името на ръководството на общиан Искър бяха поднесени на столетника лично от кмета. Пред паметника на загиналите във войната бяха поднесени цветя от всички официални гости на събитието, а накрая и юбилярят поднесе букет в памет на загиналите си бойни другари. Празникът завърши с поздравителен концерт, специално организиран от семейството на дядо Мико.

Прочетете също

Петима кандидати ще спорят за лидер на БСП

Петима са успешно регистрираните кандидати за председател на БСП. Техните имена са Валерий Жаблянов, Кирил …

Един коментар

  1. Виолина Владимирова

    Да е жив и здрав дядо Мико и да разказва за войната, за да се знае и помни!
    Много е хубаво, че ни разказвате и такива новини!
    Благодаря Плевен Пресс

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *