Последни новини
Начало | Новини | Ветеран от Втората световна бе награден в Искър по случай стогодишнината си

Ветеран от Втората световна бе награден в Искър по случай стогодишнината си

„Човек е богат със своята цел, богат е със своя собствен дял, но не с това, което е взел, богат е с това, което е дал!“

Един наистина богат човек е Димитър Горанов Пенковски от град Искър или както го наричат всички – дядо Мико.

Богат е, защото е дал своя принос в името на Родината с участието си във войната. Богат е, защото продължава да дава пример на своето семейство и околните със своя силен дух, въпреки възрастта.

Богати сме и ние, неговите съграждани, че го познаваме и имахме възможността да бъдем част от церемонията по неговото награждаване“, съобщават още от пресцентъра на община Искър.

На 30.07.2020 г. пред сградата на Общинска администрация – гр.Искър се проведе тържество, посветено на стогодишния юбилей на дядо Мико. В присъствието на кмета на община Искър – инж. Валентин Йорданов, заместник-областният управител на област Плевен – г-жа Татяна Божинова, председателят на Областната организация на Съюза на ветераните от войните на България полковник от запаса Иван Смарандов и други членове на ръководството на сдружението, почетния караул от курсанти от ВВВУ „Георги Бенковски“, роднини и съграждани беше връчен юбилеен медал „75 години от Втората световна война“ на Димитър Пенковски.

Медалът беше поднесен от Иво Антонов – директор на дирекция „Социална политика и политика по военно-потриотично възпитание“ в Министерство на отбраната. Поздравителен адрес и плакет от името на ръководството на общиан Искър бяха поднесени на столетника лично от кмета. Пред паметника на загиналите във войната бяха поднесени цветя от всички официални гости на събитието, а накрая и юбилярят поднесе букет в памет на загиналите си бойни другари. Празникът завърши с поздравителен концерт, специално организиран от семейството на дядо Мико.

Прочетете също

По нещо за всяка възраст в Руския културен център

Руски културен център, РБ “Хр. Смирненски” – Плевен. Снимка – Плевен прес. Регионална библиотека „Хр. …

Един коментар

  1. Виолина Владимирова

    Да е жив и здрав дядо Мико и да разказва за войната, за да се знае и помни!
    Много е хубаво, че ни разказвате и такива новини!
    Благодаря Плевен Пресс

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *