Вестникът на СУ „Иван Вазов” бе удостоен с Голямата награда в национален конкурс

pic026

Екипът на училищния вестник на СУ “Иван Вазов” се завърна преди ден от Разград, където участва в тържествената церемония по награждаване на най-добрите в Седмия национален конкурс за ученическа журналистика на името на Григор Попов – местен журналист. Отборът отново взех награди.

“Уверихме, че списваме най-добрия ученически вестник в страната.”-пишат на официалната си страница от училището.

Кметът на Община Разград връчи Голямата награда на вестника на СУ”Иван Вазов” – внушителен плакет с лика на Григор Попов, както и специална грамота за екипа на вестника. Вазовци получиха и две индивидуални награди. Камелия Григорова от 11.б бе класирана на второ място за интервюто си с Марта Вачкова „Диагнозата на съвременното поколение е самота”, а Анна Стайкова от 11.б взе трета награда за коментара си „Ако искате да видите как Дон Кихот умира за парче салам, включете телевизора”.

“Припомняме, че това е поредната награда за „В@з Буки Веди”. През 2014 година сме лауреати на Седмия национален конкурс за журналистика „Стоян Михайловски”, а три поредни години – 2016, 2017, и 2018-а сме носители на първата награда в конкурса „Григор Попов”. Първият брой на вестника излезе през декември 2010 година.

Целият екип на вестника, заедно с ръководителите – Радинка Иванова и Йончо Йончев, благодарим на ръководството на СУ”Иван Вазов” за подкрепата през всичките тези години, за възможността да творим, да се развиваме и да печелим награди – удовлетворение за нас и гордост за училището ни.”-пишат още вазовци.

Снимки- СУ “Иван Вазов”

pic028
pic012

Прочетете също

Василий

Днес е Банго Васил – „Сурва-сурва година, догодина – пак живо и здраво“

Днес е Банго Васил - „Сурва-сурва година, догодина – пак живо и здраво“ Васильовден или …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *