Заместник министър на МВР Венцислав Катинов, връчи нови пистолети на ОД на МВР-Плевен

img 6975
Заместник министър на МВР Венцислав Катинов, връчи нови пистолети на ОД на МВР-Плевен

Снимка – ОД на МВР-Плевен.

Заместник министърът на вътрешните работи Венцислав Катинов днес, 15 май е посетил Областната дирекция на МВР в Плевен. На кратка церемония от 09:30 часа той е връчил нови пистолети на служители. На мероприятието са присъствали директорът на ОДМВР – Плевен старши комисар Веселин Вътов и заместник директорът комисар Николай Николов.
В изпълнение на един от водещите приоритети на ръководството на МВР, за осигуряване на необходимото оборудване на служителите са закупени за регионалната структура в Плевен 20 пистолета. Те ще бъдат разпределени за нуждите на униформените в Първо и Второ РУ в областния град.
Проблемът с безопасността на пътя е постоянен приоритет на МВР – коментира заместник министърът. Трафикът е натоварен. Чувството на безнаказаност на нарушителите на Закона за движението по пътищата трябва да се атакува с редовни проверки и адекватни санкции, тематични кампании с акцент недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори. Поръчани са нови автомобили, тестове за наркотици и алкохол, камери.  Планирано е поставяне на пътни знаци, метални конструкции и предпазни еластична огради, както и шумящи пътни маркировки за участъци с настъпили значителен брой ПТП на територията на област Плевен.
По време на срещата с разширен състав на ОДМВР – Плевен бяха обсъдени техническото, материално и кадрово осигуряване, спецификите на криминогенната обстановка на обслужваната територия и други организационни въпроси.

Споделете:

Прочетете също

Aleksandar Nikolov vizia 1

Александър Николов: Да поговорим заедно за развитието на Плевен на 1 октомври от 10.00 часа в Кайлъка

. Александър Николов, кандидат за кмет на община Плевен, кани своите съграждани на среща – …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *