ВВС: Джокович е допуснат до турнира в Австралия

ДЖОКОВИЧ 2
Новак Джокович. Сника – интернет.

Казусът с Джокович е разрешен, обяви Би Би Си сутринта на 8-ми януари. Тенисистът е допуснат да влезе в страната и да участва в тенис турнира. В същото време по БНТ в предаването „Тази сутрин с Георги Любенов” апологети на ваксинирането като Калин Сърменов, Боряна Буруджиева и др., заклеймиха Джокович като „неспазващ законите”. Това провокира публикуването в „Плевен прес” на други мнения за случилото се с тенисист номер 1 в света. Мнения, на които не се дава гласност от телевизорите.

Ето какво пише в своята фейсбук страница Калин Костов, общински съветник в гр. Свищов, юрист, съветник на няколко министнри на образованието, общественик:

„Изгонването на световния номер 1 в тениса Новак Джокович (официално преболедувал КОВИД) на основание липсваща ваксинация и сертификация от Австралия е най-яркото доказателство,че т.нар. противоепидемични мерки в целия свят нямат нищо общо с опазването на общественото здраве. Зад мотивите световната икономика и обществен живот да се преформатират и човешкото достойнство да се унижава, стоят грозни и зловещи задни мисли, които тепърва ще стават видни. Това е акт на обявена война срещу нормалността и ще доведе до напълно легитимна ответна реакция. Да, на ваксинацията (все пак науката е открила ваксините преди повече от 150 години), не на опитите да се смачка обществото!”

Алена Шетанова/фейсбук/:

„Властите в Австралия се изгавриха зрелищно с един от най-успешните спортисти в света, като са го ПОДВЕЛИ и ИЗЛЪГАЛИ, че му дават разрешение при условията, които той е заявил, а после еднолично са оттеглили даденото разрешение – без дори да го уведомят, за да не бие път през половината земно кълбо и наобратно – заради „обществено неодобрение“. И в момента този човек е задържан като последния престъпник, в изолатор (като особено опасен преносител на пандемии) с условието да представи „медицинско доказателство“ за основание, което да го „освободи“ от задължението да се ваксинира срещу ковид 19 – каквото задължение той няма изначално.

Следите ли мисълта – ако той е неваксиниран, защото се възползва от правото си да не се подлага на интервенция, с която не е съгласен – той е опасен заразопреносител.

Ако той е неваксиниран, защото си е извадил хартийка, че е алергичен и има астма и ишиас, поради което му е непосилно да се ваксинира – тогава той е безопасен и зараза не разпространява.

Трима други спортисти са допуснати до същото състезание без ваксина, представяйки документ за exclusion – явно много алергични тенинсисти има на този шампионат И само един, който има  гръбнак.

Всякакви прилики с Олимпиадата в Мюнхен по време на Нацистка Германия, не са случайни”.

Казусът с Джокович е разрешен, но не и този с упоритото налагане на безкритично мислене. А това е най-опасното за всяка една демокрация.

Споделете:

Прочетете също

IMG 8574

Деца празнуваха на Спортния комплекс в град Левски

Деца празнуваха на Спортния комплекс в град Левски. На 19 юли празникът  започна с музикален поздрав …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *