Начало | Новини | ВВВУ с акция по почистване на новия си факултет

ВВВУ с акция по почистване на новия си факултет

ВВВУ „Георги Бенковски” влезе във владение на дарения му от Община Плевен имот – сградата и прилежащата й площ – ОУ „Марин Дринов”, съобщават от ВВВУ.

Преди да започне същинският ремонт, по инициатива на Началника на ВВВУ бригаден генерал Юлиян Радойски, доброволци са започнали почистването на двора този петък, 26-ти юни. Целта е била да се освободи оградата и пространството около сградата от храсти и плевели, за да започне възстановяването им.

Освен изявилите желание да отделят време от подготовката си преди започващата сесия курсанти и техните преподаватели, в почистването са се включили и служители от администрацията. Помощ са оказали и от Регионална служба „Военна полиция”. Най-малките помощници са били състезателите от Хандбален Клуб „Спартак”, които са почистили спортната площадка и ще могат да провеждат тренировките си занапред на нея.

От ВВВУ изказват своите благодарности и на инж. Павлина Тодорова – началник отдел „Екология” към Община Плевен за оказаното съдействие, експерт на отдела да извърши оглед и да се даде предписание за санитарното прочистване на дървесно-храстовата растителност.

Подобни на тази акция по почистване ще има и в бъдеще, за да се възроди сградата и парка на ОУ „Марин Дринов” вече като нов факултет на ВВВУ „Георги Бенковски”.

Снимки – Валя Минкова, ПР на ВВВУ “Георги Бенковски”

Прочетете също

Нулев граждански интерес провали обсъждането на отчета на Бюджет 2019

Снимка – Плевен прес Обществено обсъждане на отчета на Бюджет 2019 на Община Плевен нямаше. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *