ВВВУ „Георги Бенковски“ с участие в международна конференция „Езици-сигурност-технологии“

Снимка – ВВВУ „Георги Бенковски“ – Долна Митрополия.

В периода 24-28 октомври 2022 г. представители на ВВВУ „Г. Бенковски“ са посетили Военен технически университет, гр. Варшава, Полша.

Те са участвали във Втората международна конференция „Езици-сигурност-технологии“, където старши преподавателят  по английски Ваня Кацарска от Департамент „Природни и хуманитарни науки“ е споделила опита си във ВВВУ и е изнесла доклад на тема „Синергичен модел на лингвистични, професионални и културологични компетентности в авиационния английски език“.

Работните взаимоотношения между част от участниците в конференцията са дългосрочни и конференцията ще бъде организирана на ротационен принцип с различна страна-домакин. През 2023 година тя ще бъде проведена от Военен технически университет, Букурещ, Румъния, а през 2024 ВВВУ ще има честта и удоволствието да бъде домакин на този международен форум.

Представителите на ВВВУ са взели участие и в международна Еразъм+ седмица, където са изнесли презентации за академичната и интернационална дейност на ВВВУ и са обменили опит с колеги от Полша, Белгия, Испания, САЩ, Румъния, Латвия и Норвегия.

Доц. д-р инж. Георги Станчев от Катедра „ Електроника, навигация и комуникация в авиацията“ участва в работна среща с преподаватели по дисциплината „Киберсигурност“, за да обменят опит, да обогатят своята академична дейност и обсъдят идеи за нови проекти.

Старши експертите  Антония Младенова и Ваня Ветова от Сектор  „Международно сътрудничество и ЕРАЗЪМ“ са подготвили сключването на нови договори по Еразъм+, които да допринесат за сътрудничеството на училището с други авиационни академии.

Паралелно се е провела и Международна студентска конференция във Военен технически университет в гр. Варшава, където от ВВВУ „ Георги Бенковски“ са взели участие: курсант-ст. сержант Йоана Данева, курсант-ст. сержант Василена Маркова, курсант-ст. сержант Илко Мишков и курсант-ст. сержант Борислав Ноев, които по това време са провеждали двумесечна мобилност с цел практика по програма Еразъм+ “.

Снимки – ВВВУ „Георги Бенковски“ – Долна Митрополия.

Споделете:

Прочетете също

Кметът на община Гулянци връчи награда на Бранимир Петков

Снимка – община Гулянци. На 8 февруари кметът на община Гулянци Лъчезар Яков е посрещнал …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *