ВВВУ „Георги Бенковски“ се готви за курсантите – летци от Випуск – 2021

Военновъздушната учебна база в Долна Митрополия започна активна летателна дейност

Снимка – Интерент

Военновъздушната учебна база в Долна Митрополия се готви да посрещне курсантите-летци от Випуск – 2021г. на Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски”. През февруари те ще проведат летателен стаж, който включва основно теоретична подготовка и полети със самолет РС-9М с паралелно използване на тренажорния комплекс.

От началото на учебната година летателната подготовка във Военновъздушната учебна база набира все по-високи обороти. Полетите се провеждат на две летателни смени с двата вида самолети, които са на въоръжение в авиобазата – „Pilatus” РС-9М и L-39ZA. Задачите, които се изпълняват, са многобройни и обхващат широк спектър от подготовката на личния състав.

Поддържане и непрекъснато повишаване на нивото на летателната и методическата подготовка на командно-инструкторския състав

са един от приоритетите в дейността на учебната база. Провеждат се занятия за повишаване на класната квалификация за присвояване на класна специалност „летец-пилот 1-ви клас”, както и за допускане до инструкторска работа на самолет „Pilatus” РС-9М. Продължава и курсът за приучване на реактивния учебно-тренировъчен самолет L-39ZA. Той започна през 2020 год. с цел обучение на млад летателен състав, определен за по-нататъшно приучване на самолет Су-25. В него се подготвят младши офицери от състава на Базата за предно разполагане в Безмер. След като усвоиха видовете подготовки денем в прости и сложни метеорологични условия, тяхното обучение продължава на все по-високо ниво. От средата на януари те започнаха полети с L-39ZA за усвояване на нощна подготовка в прости метеорологични условия.

Продължава и обучението на младите курсанти – пилоти

по програма за усъвършенстване на подготовката на „Pilatus” РС-9М. В момента полетите, които петимата лейтенанти от авиобаза Безмер изпълняват, са за усвояване на техника на пилотиране – самолетоводене нощем.

Виж още: „Дунарит“ АД подари нов кабинет на ВВВУ „Г.Бенковски“

Прочетете също

ХV-ят Регионален детско-юношески конкурс "Фолклорни приумици" за певци и инструменталисти се проведе без участници от община Червен бряг

ХV-ят Регионален детско-юношески конкурс “Фолклорни приумици” за певци и инструменталисти се проведе без участници от община Червен бряг

Организатори на конкурса са Народно читалище “Никола Йонков Вапцаров 1908” – гр. Червен бряг и …

2 коментара

  1. бивш ракетчик на СС-23

    Откриха училището, но базата, техническите средства, пистата и сградите са в окаяно състояние! Да не говорим за летателната техника! Какви пилоти ще готвят на самолети от 60-те и 70-те години на миналия век? В другите държави пилотите летят на Ф-35, Мираж и Ф-22! Само мърсят въздуха и бръмчат над селото ми с тези стари щайги! Винаги гледам да не падне някой на къщата ми!

    • Летец на балон с горещ въздух

      Министъра на отбраната е пълен провал! Не разбира нищо от авиация! Къде са самолетите за 3 милиарда? Това училище служи само за реклама и да ни изкарват на площада като панаирски мечки! Няма нито един нов самолет! Пародия!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *