Начало | Култура | Васил Василев: Днес е празник на професионалистите, които знаят как да сътворят живот от неизвестното

Васил Василев: Днес е празник на професионалистите, които знаят как да сътворят живот от неизвестното

Васил Василев – директор на ДКТ “Иван Радоев” – Плевен. Снимка – личен архив.

Днес, 27-ми март, е Международният ден на театъра. Театрите посрещат този ден със затворени врати и празни салони. Може ли един вирус да ни накара да забравим пътя към храма ? Може ли да отбелязваме този ден с мълчание, маски и тъга ? Липсва ли театърът на хората, липсват ли аплодисментите на театралите ?

С тези въпроси се обърнахме към директора на ДКТ “Иван Радоев” – Плевен – Васил Василев. Не склони лесно да отговори. Публикуваме споделеното от него, като се присъединяваме към казаното и честитим празника на всички плевенски актьори – минали, настоящи и бъдещи ! Честитим празника и на всички плевенчани милеещи и обичащи своя театър !

Аплодисментите – това е нашият успех. Да се докоснем до човека, да го разсмеем, да му кажем, че съществува.  Да разбере, че болката в живота е крачка напред..

Аплодисментите – това е нашата награда.  Миг слава и денонощни размишления върху живота и неговата правота.

Да, това е театърът ! И ние сме тези, които го създаваме. Театърът е съдник на безумците, които се наслаждават на своето властолюбие. Той е съдник и на тези, които отнемат живот за свое благополучие.  Но той величае любовта, справедливостта и свободата !

Да, само театърът може да те посочи с пръст и да те въздигне. Но театърът може  да ти покаже пръст и да те подмине.

Днес е празник, по – празничен от всякога. Всички сложихме маски и скрихме усмивките. Днес е празник на нас, професионалистите, които знаят как да се изправят пред неизвестното и от него да сътворят живот.

Прочетете също

Плевенчани се поклониха пред паметта на Ботев и загиналите за родна свобода (снимки)

Паметта на загиналите за свободата и независимостта на България бе почетена днес от плевенчани пред …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *