Начало | Новини | Васил Антонов към кмета: трябва да имате отговорник за инвестициите

Васил Антонов към кмета: трябва да имате отговорник за инвестициите

Това каза Васил Антонов, депутат от БСП, на организираната от кмета Спартански среща с плевенските депутати, за която „ПлевенПрес“ писа.   От петимата присъстващи народни избраници пръв взе думата Васил Антонов. Той си водеше записки през цялото време докато Спартански говореше за многото проблеми пред общината. Антонов определи срещата като полезна и предложи тя да стане регулярна, а провеждането и да се състои освен в сградата на администрацията и в някои плевенски фирми. По този начин на място ще се видят проблемите на хората. Антонов препоръча на Спартански да се определи лице, което да отговаря за инвестициите – тяхното привличане, реализация и съдействие на всички заинтересовани страни. Това може да е лице от администрацията, от бизнеса или неправителствена организация според  депутата, но наличието му според него ще бъде изключително полезно. Защото направените до сега инвестиции в Плевен са предимно на държавно ниво, а трябва да се предприемат действия за привличане на частни инвеститори.

Антонов обясни, че в бъдещия парламент  БСП ще е опозиция на управлението, но що се отнася до Плевен, ще подкрепят и помагат на общинското ръководство. Особено за честването на предстоящите годишнини – 140 години от Освобождението и 40 години Панорама Плевен. „Смятам, че бъдещото правителство трябва да подкрепи община Плевен за тържествата, които са част от националната ни история, заяви Антонов. Както беше подкрепен Добрич за паметника на ген. Колев, така трябва да бъде подкрепен и Плевен. Впрочем, сега ще се разбере кой всъщност осигури финансирането на паметника“, каза още Васил Антонов. Той изтъкна като важни за развитието на Плевен и следните инициативи, върху които препоръча да се съсредоточат усилията на всички: създаването на Индустриална зона Телиш, откриване на нови медицински специалности в МУ, реализиране на проекта „Белене“, връзка с бизнеса за подготовка на кадри, магистрала „Хемус“ и инфраструктурата на града.

Васил Антонов отбеляза, че се вижда промяна във вида на града, което означавало, „че се работи по въпроса“. Накрая увери Спартански, че може да разчита на него при разрешаване проблемите на Плевен и плевенчани.

Прочетете също

Рожден ден празнува бившият плевенски кмет Андрей Романов

Андрей Романов. Снимка – лична фейсбук страница. На днешния 30-ти ноември своя 94 – ти …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *