Вандали рушат в градския парк в Червен бряг

Общината с апел за отговорно отношение и поведение

Община Червен бряг. Снимка – Интернет

По повод зачестилите вандалски прояви в градския парк в Червен бряг, Община Червен бряг се обърна с апел за отговорно отношение и поведение. Местната управа напомня, че полага много усилия за поддържането и подобряването на градската среда, обогатяването на зелените и цветни площи, паркове и градинки.И призовава да се спре с рушенето на публичната собственост.

Сред нанесените щети са изкривени кошчета за отпадъци, счупени пейки, изкоренени млади дръвчета.

Ето и цялото обръщение:

Градският парк е едно от най-посещаваните места в Червен бряг. С оглед натовареността му, както и амортизирането на част от съоръженията и останалите принадлежности, предприехме редица мерки за неговата по-добра визия. За жалост, само в последния месец и половина тук са констатирани многобройни щети, в следствие на непристойни и вандалски прояви.
Община Червен бряг се стреми да поддържа и подобрява градската среда, да обогатява зелените и цветни площи, да създава нови и благоустроява съществуващите зони за отдих и спорт, паркови и пешеходни алеи, но за да бъде траен ефекта от положените усиля, е нужно и съдействието на всеки един човек. В тази връзка, за пореден път отправяме апел към всички жители и гости на общината за отговорно отношение и поведение към създаденото и заобикалящата ни среда.
Призоваваме вандалите да не влагат негативната си енергия върху публичната собственост!

Споделете:

Прочетете също

1 млн. и 300 хил. евро ще вземат плевенски професионални училища за изпълнения на 16 проекта

Снимка – Пресцентър Община Плевен. Общо 28 проекта на стойност 2 млн. 400 хил. евро …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.