Начало | Новини | Валя Вълчанова, секретар на ГЕРБ – Плевен, напуска партията

Валя Вълчанова, секретар на ГЕРБ – Плевен, напуска партията

Валя Вълчанова, която е секретар на общинското ръководство на ГЕРБ, напуска партията. На 21-ви септември е депозирала до Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ, молбата си за напускане. С Вълчанова са били водени разговори от Областното ръководство на ГЕРБ – Плевен, с молба да си оттегли заявлението. Тя е била категорична, че няма да промени решението си.

От „Плевен прес” я попитахме защо напуска ГЕРБ и как оценява работата на временното общинско ръководство на партията ?

Ето какво сподели пред нас:

Защо напускате ПП ГЕРБ?

Напускам ПП ГЕРБ. Решението е тежко и трудно, заради изминалите години, които посветих на членовете и симпатизантите на партията. Но решението ми е осъзнато и аргументирано. Взех това решение, за да бъда честна със себе си и хората около мен. Една от основните причини да напусна ГЕРБ е, че не намерих ефективността в моята работа, след сформиране на временното ръководство и по – конкретно на длъжността „секретар“. Предложенията ми не бяха чути. Работила съм много за ГЕРБ. Посветих 10 години от живота си за каузи и идеи. Но през цялото време чувах мнението на хората, а то беше – че тук нещата не се случват, че тук лобитата са огромни, че тук чуваемостта я няма, че търсим хората само за избори и т.н. В eдин мoмeнт видях, чe тoвa, кoeтo вършa, вeчe нямa cмиcъл.

Каква е оценката Ви за работата на временното общинско ръководство на ГЕРБ, в което Вие бяхте секретар?

За мен членовете на новото „временно“ ръководство си нямат достатъчно доверие. За мен е важен ръководителят, лидерът. За да си ръководител или го можеш, или не го можеш. Или ставаш, или не ставаш. Е, за мен не е налице нито едното, нито другото. Когато не можеш – трябва да се научиш, а когато не ставаш – си подаваш заявлението и напускаш. Според мен, е необходимо незабавно събрание, за да се избере ново ръководство, за да може да получи доверие за предстоящите избори. Ръководство, което мисли за хората и е близо до тях. Ръководство, което живее с проблемите на членовете си. Ще ме попитате какво правя от тук нататък ?! В политиката съм от 1995 година. Станах член на СДС, станах секретар през едни много трудни години на демокрацията в „червения“ град – Червен бряг. През 1999 г. като председател на предизборния щаб и с екип, който лично сформирах, разбих „червеният“ бастион. През 2003 г. отново срещнах разочарование и напуснах. Бях се зарекла, че повече с политика няма да се занимава. Но 2010 г. благодарение на харизмата, хъса и ентусиазма на Владислав Николов, отново се върнах. През всичките тези години бях оценена само и единствено от него. Благодарение на г-н Николов станах управител на фирма „Инжстрой“ ЕООД Наследих една фирма в много лошо финансово състояние, с близо 1 500 000 лв. задължения към доставчици и близо милион загуба.

Само след 15 месеца работа, благодарение на екипа, който сформирах, бях принудена да напусна оставяйки фирмата с 800 000 лв. печалба. Недостойна бях и тогава, но въпреки всичко аз останах вярна на идеята, защото аз не съм в политиката за облага, власт и постове. Харесвам политиката, но когато се прави от политици и когато се правят политики. Ако бъда поканена от новите политически движения, които се създадоха в пространството, ако припозная себе си в тях, ако там се работи за хората, със сигурност ще дам всичко от себе си – опита, професионализма и знанията, придобити с годините.

Животът продължава, времената се променят, ценностите се променят, професионализмът, новите знания и технологии, хората се променят, нищо не е вечно, но най-важно е всеки да си знае мястото. Аз знам моето място къде е, но……времето ще покаже. Аз искам и ще се боря колкото Господ ми е отредил – да бъде Плевен по-добър град за децата ни.

Прочетете също

Онлайн ще се проведе научната сесия за студенти и преподаватели на Медицинския колеж

Осемнадесетата национална научна сесия за студенти и преподаватели, организирана от Медицински колеж към МУ-Плевен, се …

5 коментара

 1. Вяра Александрова

  Ценностите не се променят, уважаема! Но Вие с това търчане по партиите, когато са на власт, очевидно имате друго разбиране. Че какво толкова сте направила за хората та чак ни го навирате в лицата. Никой не е чувал за Вас! И така ще си остане, въпреки че явно много се натискате пак да се подредите някъде.
  И не съм Ви нито от съпартийците, нито от опонентите. Просто съм омерзена от дебелоочието Ви.

  • Симона Стаменова

   Когато компетенциите Ви не са достатъчни, мисля, че не е адекватно да използвате правото си на глас! Мисля, че фамилиарниченето също е доста грозно, когато твърдите, че не познавате някого! Благодаря!

  • Иванка Трифонова

   “Търчане”…явно не сте запозната.

 2. Поздравления г-жо Вълчанова знам, че решението Ви е било трудно, бяхте от малкото хора, който даваха всичко от себе си и не пойскаха нищо. Който Ви познава ще ме подкрепи. Ако имаше повече хора като Вас нямаше децата ни да бягат. Продължавайте в същия дух не се предавай те.

 3. скоро всички мишки ще напуснат “Титаник ” и това ще огромно облекчение за целия народ !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *