Валери Лачовски: По-важно за мен е да бъда сред избирателите, за да им бъда полезен

Валери Лачовски от ГЕРБ – СДС, депутат от 15 МИР Плевен. Снимка – Плевен прес.

Както информирахме нашите читатели, „Плевен прес” се свърза с деветимата плевенски депутати по повод първия работен ден на 46-то Народно събрание. Попитахме ги за първоначалните им впечатления, за целите, които ще „гонят” в полза на Плевен и плевенска област, както и за връзката им с избирателите от тук нататък.

Ето какво каза Валери Лачовски от ГЕРБ – СДС:

Г-н Лачовски, какво подсказват първите ви впечатленията от работата на това НС, по отношение бъдещото управление на страната ?

Първото ми впечатление от днешното проведено заседание е, че може би със сигурност ще се сформира правителство. Това, което гледахме предния път при представяне на парламентарните групи, сега го нямаше. Беше доста стегнат самия начин на провеждане на днешното първо заседание и смятам, че се оформя нова коалиция, която може би ще излъчи и правителство.

Коя ще е тя ?

Според мен новата коалиция ще бъде ИТН, ДБ, Изправи се БГ и ДПС.

ГЕРБ и БСП ще бъдат опозиция, така ли ?

За БСП не мога да кажа, но ГЕРБ категорично ще бъде опозиция в този Парламент.

Какво най-напред ще направи Валери Лачовски като депутат, за Плевен и областта ?

Към момента не мога да бъда категоричен, че мога да направя нещо конкретно. Нека на първо време да видим дали ще се сформира правителство, за да работи държавата. Аз ще отстоявам това, което обещах по време на кампанията – да привлечем повече инвеститори и повече проекти за подобряване на условията в Плевен, на инфраструктурата, което ще доведе и повече инвеститори. Това е нашата цел. А повечето инвеститори ще върнат младите хора в Плевен. Както и в цялата област.

Как ще поддържате връзка с избирателите си от тук нататък ?

Аз съм народен представител от 15 МИР Плевен и ще си остана такъв. Ще си живея в област Плевен. Няма да остана в София, в София ще бъда само тогава когато трябва да бъда. Във времето, в което ще бъда народен представител ще се постарая да бъда сред избирателите , за да им бъда полезен. Това е по-важното за мен. Смятам, че един народен представител трябва да си представлява района и да живее в района, от който е.

Споделете:

Прочетете също

Пламен Тачев е водач на листата на ГЕРБ в 15 МИР Плевен, за изборите на 2 октомври

Пламен Тачев. Снимка – интернет. Пламен Тачев ще бъде водач в листата на ГЕРБ-СДС за …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.