Валери Лачовски: Истинският избор на 14-ти ноември ще бъде между договорките и ясните правила, между високомерието и диалога

валери главна
Валери
Лачовски. Снимка – архив Плевен прес.

Валери Лачовски е областен председател на ПП ГЕРБ – Плевен. Депутат в 46-я парламент, избран от 15 МИР Плевен. Водач на листата на КП ГЕРБ – СДС за участие в изборите за парламент и президент на 14 ноември.

Г-н Лачовски, какво е да си водач на листа, при това за първи път?

Бих казал едно сериозно предизвикателство. Висока отговорност към екипа от хора, с които ще имам честта да работя, висока отговорност към гласуваното доверие от страна на ръководството на ПП ГЕРБ отностно оценката на работата ми и не на последно място – висока отговорност спрямо обществото, спрямо гр. Плевен и областта.

Каква цел ще гоните като водач на плевенската листа, така че да спечелите гласове?

Целта, към която винаги съм се стремял е обединение, развитие и надграждане.

Какви очаквания ще имате за вашия резултат?

Когато човек има очаквания, доста често  получава разочарования. Единственият измерител за конкретен резултат, са затвърждаване на доверието с конкретни реални действия!

Кой е основният ви опонент в предстоящите избори и с какво? Как ще го преборите?

Всеки, който е в политическата надпревара е реален опонент. Всеки, който мисли за собственото си политическо оцеляване, когато е необходимо да насочим усилията към обществото и към връщане стабилността на България, ще бъде опонент. Единственият начин да можеш да се противопоставиш на подобна идеология е – честността.

 Как се печелят гласове с отправени към партията тежки обвинения за корупция?

Историята показва, че тежки обвинения в корупция са получавали редица политически партии в предишни управления. Вярвам, че всеки трябва свободно да изрази своята воля, позиция и мнение. В случая е по-важно да се да запитаме, коя от  партиите е способна да изкара страната ни от тежката здравна и икономическа криза. ГЕРБ е единствената възможност за това, тъй като не веднъж е доказала своята правилна концепция.

валери 2
Валери Лачовски “нападнат” от журналисти. Снимка – фейсбук.

Кое ви тежи най-много и какво ви радва най-много в политическата ви дейност?

Определено не ми допада това, че парламентаризмът през последните месеци, бе превърнат в цирк. Трибуната на парламента бе превърната в сцена на лицемерието и лъжата! Отказът да се поемат твърди писменни ангажименти с конкретна политическа програма, доведе до това, сигурността и развитието на страната ни да бъдат сериозно застрашени. Но съм доволен, че в редиците на коалиция ГЕРБ-СДС виждам много нови и млади лица, с ясна визия, висок професионализъм и точна експертиза. Притежаващи качества, които да доведат до желаната промяна, до запазване на изграденото и амбиция за надграждане.

В политически план на какво ви научи 3-месечният ви престой като депутат в 46-тия парламент?

Най-важното нещо, което до момента съм разбрал, както от живота, така и в политически план, е че думите и делата на човек трябва да са неразривно свързани, движещи се в една и съща посока. За това е важно да разграничим и вземем под внимание факта, че политическите партии се правят от хора. Хора, притежаващи своите лични качества, доказан професионализъм в своята среда на развитие, показали правилният начин на реализиране на целите си, познаващи ценности, като отговорност и коректност.

Валери 3
На трибуната в 46-ия Парламент. Снимка – фейсбук.

Ако сега имате нормален 4-годишен мандат след изборите на 14-ти ноември, какви конкретни цели ще можете да реализрате в полза на Плевен през  тези 4 години?

Ще работим за още по-висок стандарт в здравеопазването, качествено образование, стабилизиране и развиване на икономиката, добри условия за развитие на бизнеса, подобряване  на състоянието на съществуващата и планиране за изграждане на нова пътна инфраструктура, привличане на нови инвеститори, обособяване на индустриална зона.

Активна социална политика, която да повлиява положително условията на живот на гражданите, с цел постигане на общо социално благоденствие, както и това да върнем гр. Плевен отново на картата от водещи спортни центрове на България.

Всички политици в момента говорят за червени лини, които не трябва да се преминават. Какви са вашите червени линии?

Нямам червени линии към имена, а към принципи  като почтеност и демократичност. Не бих позволил езикът на омразата и безумните междуличностни нападки. Да разбиваш обществото чрез манипулация е липса на характер!

Какво е вашето послание към избирателите в плавенска област, в навечерието на изборите?

Бих желал да призова всички да излязат и да гласуват! Да подкрепят този кандидат, който олицетворява надеждата за промяна. Време е да си върнем самочувствието, че всичко зависи от нас! Обединени имаме силата да правим промени и да побеждаваме страха и манипулациите.  Истинският избор на  14-ти ноември ще бъде между договорките и ясните правила, между високомерието и диалога, между арогантността и почтеността!

Споделете:

Прочетете също

448248070 874055034766558 8380731524403706097 n

Започва 18-ият фестивал „Орел на Дунава“ край плевенските села Гиген и Рибен

Снимка – Архив 18-тият фестивал на античното наследство „Орел на Дунава: Улпия Ескус MMXXIV“ започва …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *