Ваксина срещу разума

Снимка – интернет.

Поместваме тази статия на Николай Николов поради актуалността на проблема с ваксинирането. Проблем, който дели обществото на „за” и „против” ваксините. Причината за това разделение е липсата на единно становище от страна на лекари, епидемиолози, политици и общественици за ползата и безопасността на ваксините. За парите, икономическите и политически интереси, които стоят зад тях.

Служебният здравен министър д-р Стойчо Кацаров дълго време громеше във фейсбук ваксините и ползата от тях. Сега предлага мерки срещу лица, които не са се ваксинирали по една или друга причина.

В същото време съседна Гър.ция забрани посещението на ресторанти и кафенета за неваксинирани. Същото направи и Испания. Във Франция Макрон с правителствено решение задължи лекари и медицински персонал да се ваксинират.

Европейският комисар по здравеопазване Стела Кириакиду, посети през м. юни президента Румен Радев и министъра на здравеопазването Стойчо Кацаров. След това направи изявление пред медиите, с което призова българите към масова ваксинация.

По-късно служебният министър д-р Стойчо Кацаров обяви, че е неизбежна трета вълна на коронавируса в България. Както и мерките предвидени в Националния план за справяне с пандемията. Една от тях е децата на неваксинирани родители да не се приемат в детски ясли или градини.

Срещу тази мярка се обявиха от Асоциация „Родители” и я нарекоха дискриминационна. От Комисията за защита на потребителите я приветстват. Отделни лекари са в нейна защита, други я отхвърлят.

На този фон статията на Николай Николов звучи плашещо. Наистина ли се върви срещу здравия разум от страна на корпорации и световен елит ? Наистина ли се отказваме от собственото си мнение и ставаме стадо ? Колективен имунитет ли гоним или стаден ?

Готови сме да поместваме всяко мнение по въпроса, стига да е логично и разумно. Сега ви предлагаме позицията на Н. Николов, която провокира не само размисъл, но и тревога.

„В Белгия лекар отказа да прегледа пациентка, защото тя не била ваксинирана срещу Ковид – 19. Мерзавец! На тоя би било малко да му отнемат правото да практикува – трябва да го овалят в катран и перушина и да го пуснат на разходка в някое гето… Но, естествено, нищо няма да стане, най-много да похвалят гадинката в бяла престилка за проявената гражданска позиция.

В някои отношения западняците са тъ…, хм, пардон – твърде изпълнителни. В такъв калъп ги правят. Пъхни в черепните им кутии свитък със съответните инструкции и те ще се превърнат в господари на живота… Приели безпрекословно мисълта на програмиста, че черното е бяло, ще търчат напред, за да повалят на земята и стъпчат своите съмняващи се съграждани. Сега привържениците на поредния орднунг маршируват по континента и напират да ни сортират на имунизирани и на опасни за обществото.

Тихомълком борбата на специалистите срещу вируса се превърна в лов на хора за опитите във фармацевтичните лаборатории. На милиони инжектират неизпитани препарати срещу заболяване, чиято същност и начин на разпространение остават загадка.

В Олимпийското село в Сеул всеки ден откриват нови заболели и това е удар срещу методиката, която властите и частните фирми наложиха, за да контролират населението. Ваксинирането или отрицателният резултат от PCR – теста не гарантират, че човек не е заразен.

А дали масовото и безразборно използване на експериментални медикаменти не спомага за поява на по-опасни щамове?

Вероятно е нужен е друг подход в борбата срещу епидемията. Взетите до момента мерки не защитиха обществото и само позлатиха определени лица.

Държавата е длъжна да осигури добро лечение за своите граждани, а не да ги продава на транснационалните компании. И всеки от нас трябва да може сам, без външен натиск, да реши дали да си бие инжекцията с неизвестно действие.  Макар че тук възникват множество морални въпроси… Например: имаме ли право да караме децата да се имунизират срещу Ковид – 19?”

Автор – Николай Николов

Споделете:

Прочетете също

Пламен Тачев е водач на листата на ГЕРБ в 15 МИР Плевен, за изборите на 2 октомври

Пламен Тачев. Снимка – интернет. Пламен Тачев ще бъде водач в листата на ГЕРБ-СДС за …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.