Бяхме „Шарли Ебдо“ и Украйна, но не и Карлово

Снимка – интернет.

На 2-ри септември кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов обяви частично бедствено положение в селата от община Карлово заради сполетялото ги водно бедствие. Без ток, без вода, със съсипана реколта и покъщнина са десетки семейства. На 3-ти септември Агенцията за социално подпомагане обяви, че ще отпусне парична помощ за всички пострадали хора и домакинства.

На 4-ти септември Кризисният щаб на Карлово се обръща с молба към всички, които могат да осигурят техника – багери, трактори, фадроми и самосвали, които да се включат в почистването в най засегнатите райони.

Телевизорите се задоволиха с малко репортажи от „мястото на събитието“. Нямаше специални предавания с анализатори на случващото се, призиви за помощ или за настаняване на загубилите домовете си от наводнението, в хотели на пълен онинклузив докато се възстановят жилищата им.

Във фейсбук няма знаменца или герба на Карлово върху профилни снимки, както беше за „Шарли Ебдо“ или Украйна. Защо така ?! Ние какво сме – повече французи, повече украинци или по-малко българи ?! Защо не виждаме първите мъже на държавата сред калта и водата в карловско ? Защо кандидат-депутати и бивши такива не коментират причините за това бедствие, както и другото в Бисер или Мизия ? Защо се говори под сурдинка за дървената мафия и жестокото изсичане на горите ?

Има и други „защо“, но и тези стигат. В Чехия 70 000 са на протест, в България – тишина и предизборни сметки. Това е положението.

Ако все пак има желаещи да помогнат, ето банковата сметка обявена от община Карлово:

IBAN: BG81FINV91508416025382        
BIC FINVBGSF   
ПИБ АД-КЛОН КАРЛОВО,УЛ.ГЕНЕРАЛ КАРЦОВ 6   
Наименование  на кодовете за вид плащанеКод за вид плащане
Дарения, помощи и други безвъзмездно получени суми от страната

Титуляр: Община Карлово
445100
Споделете:

Прочетете също

230 души ще напуснат БСП в Гулянци след пренаредена листа от ръководството на партията

Редактирайки решението на партийния общински съвет в Гулянци, Националният съвет на БСП поставя начело настоящ …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *