Българско олио във Франция – 2 лева, а в България ?!

Снимка – фейсбук.

Преди 2 дни снимка на българско олиовъв фейсбук предизвика вълна от коментари. Авторът е написал: „Това олио е снимано снощи във Франция на цена 1.20€ ,произведено от българска фирма до Ямбол. До Франция си има разход транспорт,а при нас олио под 5 лв не се намира .
Ние сме държава с най- богати граждани в ЕС – имаме пари,угаждаме си плащайки двойно. via/ Alex Ivanov“

Коментарите са красноречиви:

Rosica Angelova: Няма действащ парламент,няма институции…комисиите -много ,няма кой да си върши работата…Всеки си прави каквото си иска-държава на автопилот.

Милен Великов: Комисията ,комисиите не работят….и т.нИмаш право на до 30%от продажната цена .Кой следи ,кой проверява???

Николай Стоименов: Като гледам цвета на олиото със сигурност и качеството е в пъти по-високо от колкото, същата фирма да го произведе за българския пазар и то на двойна цена.

Елена Маринова: Няма държава за това е така! Има спекула, търгаши и политици ,които за комисионни са склонни и майките си да осъдят.V

Violeta Vladova: Цакат ни с всички стоки, в качество и цена…. но продължаваме да си гледаме равнодушни на всичко, сякаш не ни засяга никак!

На 13-ти януари публикувахме Инфлацията ще расте, безработицата – също, лихвите скачат, икономически растеж – нула. Това ще бъде 2023 година за България.. Реакция от местни експерти икономисти, местни политически лидери, местни депутати – никаква. Цените на хранителни стоки, дрехи, услуги и всичко останало – продължават да растат. Видно е, че се шири и спекула. Отговорните държавни институции не предприемат нищо. Гражданите се възмущават. Но във фейсбук. Търпеливо племе сме. Спасяваме се поединично, кой както може. Дали не си заслужаваме всичко, което ни сполетява в момента ?! Както и цената на олиото.

Споделете:

Прочетете също

„Сърце и Мозък“ – Плевен стартира програма в полза на пациентите с карцином на гърда

Снимка – Пресцентър МБАЛ „Сърце и мозък“-Плевен. Пациентите с карцином на гърда, които желаят да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *