Български Кардиологичен Институт връчи годишните си награди от конкурса „Моят запомнящ се пациент”

конкурс 1

32 сложни клинични случая, намерили своите решения благодарение на високия професионализъм на лекарите, бяха представени във второто издание на конкурса „Моят запомнящ се пациент”, организиран от Български Кардиологичен Институт. Форумът премина при изключителен интерес с участието на лекари и от седемте болници на Института в цялата страна. Отличените бяха обявени на церемония в хибриден формат, като домакин отново стана ,Сърце и Мозък’ Плевен.

„Български Кардиологичен Институт изразява благодарност за демонстрирания професионализъм към всички участници в конкурса, подготвили мултидисциплинарни случаи, които показват високото ниво на компетентност на специалистите в нашите болници. Всеки един от представените случаи е уникален сам по себе си и доказва добрата диагностична и терапевтична работа във всички клиники и отделения”, обърна се към присъстващите проф. д-р Яна Симова – изпълнителен директор на Българския Кардиологичен Институт. Част от лекарите – от болниците в Бургас, Велико Търново и Шумен, проследиха церемонията онлайн поради натоварен график и невъзможност да пътуват.

Имената на отличените във второто издание на „Моят запомнящ се пациент” обяви д-р Анюта Иванова – член на Съвета на директорите на БКИ, по чиято идея точно преди година се ражда конкурсът. “Щастлива съм, че за втори път този конкурс събира толкова много участници, отдадени на грижата за по-добър живот на нашите пациенти. Представените случаи са двойно повече в сравнение с първото издание. Мултидисциплинарният подход, който виждаме във всички клиники, доказва как благодарение на множество лекари от различни специалности ни болници сме в състояние да разрешим всеки един клиничен проблем на пациентите ни”, заяви д-р Иванова.

След обсъждане на представените 32 случая, жури от професори и доценти, отличи на първите три места:

Първо място: Парична награда и грамота единодушно се присъжда на изключително иновативния и приложен за първи път в България метод от Клиниката по неврохирургия и гръбначна хирургия в ,Сърце и Мозък’ Плевен. Случаят е „Първа дългосегментна 3D навигирана MIS спинална реконструкция при ревизионна хирургия на лумбален сегмент в България”. Автори: доц. Д. Харитонов, д-р В. Тунов, д-р С. Грънчаров.

Второ място: Парична награда и грамота се присъжда на Клиника по медицинска онкология, съвместно с Клиника по кардиология в ,Сърце и Мозък’ Плевен. Наградата е за „Кардиоонкология в реалната практика: факти и предизвикателства в лечението на метастатичен белодробен карцином.” Автори: доц. Н. Чилингирова, д-р М. Самарджиева, д-р В. Петрушева, д-р М. Сираков, проф. Я. Симова.

Трето място: Парична награда и грамота се присъжда на Клиниката по гастроентерология и Отделението по клинична патология към МБАЛ ,Сърце и Мозък’, гр. Бургас. Темата е „Ендоскопска субмукозна дисекция при пациентка с ранен стомашен карцином”. Автори: д-р М. Перухова, д-р В. Стоицов, д-р Н. Згурова.

Всички представени случаи ще бъдат публикувани в специален брой на списанието “Кардиология & Кардиохирургия“.

Проф. Яна Симова

Проф. Яна Симова.

Д р Анюта Иванова

Д-р Анюта Иванова.

конкурс 2

Снимка и текст: Пресцентър МБАЛ „Сърце и мозък“-Плевен.

Споделете:

Прочетете също

452647585 881642437340903 4772664195016882653 n

С курбани почетоха свети Илия в червенобрежко

На 20 юли всяка година Православната църква прославя свети пророк Илия – един от най-великите …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *