Булевард “Европа” в Червен бряг взе първата си жертва

ЕВРОПА 2
Снимка – община Червен бряг.

На 27-ми октомври ремонтът на Обходния път на град Червен бряг, по така наречения булевард “Европа”, взе първата си жертва. Работещ там мъж е затрупан с пръст в 6-метров изкоп. Трагедията е огромна. Според първоначална информация работещите по трасето на въпросния булевард, са били без сключени трудови договори. Окръжна прокуратура, Инспекция по труда са се задействали. Извършват се следствени действия и се води досъдебно производство.

Кой е булевард “Европа” ? Преди 1 седмица написахме Започва ремонтът на булевард „Европа” в Червен бряг. Началото обаче е поставено през 2020 година. Тогава МС отпуска 4 181 624 лева на Община Червен бряг за реконструкцията на булевард “Европа”. По този повод кметът на града д-р Цветан Костадинов казва: “Изключително съм щастлив, че ще имаме възможност да реконструираме бул. “Европа”. Благодаря на правителството за доверието и на г-н Тачев за помощта, която за пореден път ни оказва. Това е голяма победа за всички жители на Община Червен бряг“.

Във връзка с отпуснатите над 4 млн.лв. за община Червен бряг, за да се извърши ремонт и реконструкция на булевард “Европа”, Пламен Тачев от своя страна каза: . “Всеки лев се харчи прозрачно и отговорно – с грижа за хората. Екипът така структурира бюджета, че разходите по пандемията не попречиха за развитието на общината. Не само, че не бяха спряни стратегически проекти, а напротив – направиха се изключително важни инвестиции тази година в образованието, екологията, инфраструктурата, спорта, във всички обществено-значими сфери“.

Всичко това е чудесно, но след днешната трагедия остават въпросите: Кой е изпълнител на проекта?, Кой е подизпълнител на същия проект ?, Как са наети работниците по него ? Защо нямат трудови договори ? Кой упражнява контрола по реализацията на проекта ?

И най-важното – Кой ще понесе отговорността за причинената смърт на работника от село Реселец ?

Ще продължим да търсим отговор на тези въпроси ? Те няма да върнат загиналия мъж, но поне виновните да си получат заслуженото.

Споделете:

Прочетете също

1 23

Областният управител на Плевен посрещна делегация от Молдова

Делегация от молдовската комуна Гангура, Яловенски район, беше на посещение при областния управител Виолета Иеремиева. Гостите …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *