БСП ще продължи успешните си социални политики

304306366 435132141924141 3083731641248993641 n 1
От ляво на дясно: Стефан Бурджев – бивш заместник-министърът на земеделието; Свилен Атанасов – областен председател на БСП;проф. Румен Гечев – водач на листата на „БСП за България“ за 15 МИР Плевен; Илиян Йончев – депутат 47 НС и доц. Бисер Борисов. Снимка – “Плевен прес”.

На 2 септември, от 12:00 часа в Пресклуба на БТА в Плевен пресконференция даде коалиция „БСП за България“. Присъстваха: Свилен Атанасов (областен председател на БСП), проф. Румен Гечев – (водач на листата на „БСП за България“ за 15 МИР Плевен), Стефан Бурджев – (бивш заместник-министърът на земеделието), Илиян Йончев (депутат 47 НС) и доц. Бисер Борисов.

Свилен Атанасов откри пресконференцията с думите: „Важно е след 2 октомври, благодарение на резултатите от изборите, да се направи така, че нашите представители в следващата законодателна и изпълнителна власт да продължат с реализацията на социалните мерки. Да подсигурим по – спокойно бъдеще на нашите граждани“.

По този повод проф. Румен Гечев посочи: „На тези избори БСП излиза с много ясно приоритети и цели. Ние излизаме с открито лице на тези избори. Бяхме поели ресорите: икономика, туризъм, земеделие и икономика на труда и социална защита. Какви са фактите? БСП успя да реализира в значителна степен собствената си програма. БСП реши да подкрепи искането на българската общественост да се промени управлението на България, да не се в управлението тандема ГЕРБ и Движението за права и свободи, а да се отиде на нов вариант за управление. Към края на юли, когато стъпи в правомощия служебното правителство, България от януари месец, до юни месец държавата икономически растеж.

За 12 години управлението на ГЕРБ никога, при никакви условия не са успявали да поддържат, такъв икономически растеж. Ние имаме растеж на индустриалното производство от 20 % през първите 6, 7 месеца на 2022 година. Ние успяхме да защитим и увеличим доходите на работещите млади семейства. Безплатни детски градини, безплатни ясли и безплатни учебници. Заложихме и осигуряването на безплатни учебници до 12 клас, което ще бъде осигурени следващата година. Направихме много крачки по укрепването на икономиката.

БСП категорично е поддържала тезата, че България трябва да поддържа икономически отношения и да осигурява енергийни източници от всички възможни източници.

Ние сме против намесата на България в конфликта в Украйна. БСП е за това да приключи тази война, колкото се може по – скоро“.

Стефан Бурджев сподели: „Българското зърно производство е много напред, по отношение на качество, на висока производителност, модерна механизация. Чувствително изоставяне има в секторите „Плодове и зеленчуци“ и сектор „Животновъдство“ в последните десетилетия на управление.

Плевенският регион има две основни икономически двигателя. Това са здравеопазването и земеделието. По отношение на този стратегически план, ние заварихме един стопирал процес. Успяхме за кратко време да обработим стратегическия план и да го внесем в Европейската комисия. За първи път българско правителство и управление направи нещо уникално. До сега съотношението на финансиране процент европейски средства и държавно финансиране беше 15 %. Това правителство взе решение в следващият програмен период, стратегически за българското земеделие, делът на държавното съфинансиране да бъде 60 %.

Идеята на нашето правителство беше да се подпомогнат финансово и стратегически чувствителните сектори, които са традиционни за българите. За да имаме качествено, модерно, продуктивно конкурентно способно земеделие, ние трябва да инвестираме и в наука. На територията на плевенски регион имаме три института филиали на селскостопанската академия. Това са Института по царевицата в град Кнежа, Института по фуражите в град Плевен и Институт по лозарство и винарство – Плевен“.

Илиян Йончев също коментира: „В разговори с министър Денков и ръководството на Медицински университет – Плевен, се зароди идеята за създаване на аграрен факултет. Както земеделието, така и медицинското образование и здравеопазването са едни от водещите в Плевенска област. Ние сме длъжни да подкрепим академичното ръководство на Медицински университет Плевен с техните идеи. Спортната зала в Плевен си остава наш приоритет. Друг важен приоритет е довършването на автомагистрала „Хемус“. Щастливи сме, че нашата Родина е с плодородна земя и можем да осигуряваме голяма част от нуждите на страната, но все пак трябва да сме ангажирани и към природата. Да бъде преразгледано решението на Министерството на вътрешните работи за закриване на РПУ – тата в Гулянци, Белене и Пордим“.

Доцент Бисер Борисов от своя страна каза: „В своята програма партията е предвидила различни действия насочени както към подобряване качеството на медицинското обслужване, така и към подобряването на заплащането и осигуряването на съответен брой специалисти. Осигурено високо качество на медицинското обслужване. Ние ще продължим да работим върху това да бъде разгърната напълно електронната здравна карта. Да бъде реализиран нашият проект за безплатни лекарствени средства за учениците и децата до 14 годишна възраст“.

За да се реализира всичко това, от БСП приканват да се гласува с номер 28.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Споделете:

Прочетете също

408987243 738265558345259 9132600215669789978 n

Кметът на Червен бряг присъства на общо събрание за управление на отпадъците

Кметът на община Червен бряг Атанас Атанасов присъства на общо събрание на Регионалното сдружение за …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *