БСП регистрира листата си в РИК-Плевен с увереност в добрите си изборни резултати на 2-ри април

гечев
проф. Румен Гечев, водач на листата на БСП за 15 МИР – Плевен. Снимка – Плевен прес.

В предпоследния ден на крайния срок за регистрация на кандидатските листи, БСП регистрира своята в РИК – Плевен. Водачът на листата, проф. Румен Гечев, придружаван от членове на листата и областният председател на партията Свилен Атанасов, внесе необходимите документи. След процедурата проф. Гечев даде кратко блиц интервю за „Плевен прес“.

Проф. Гечев, кампанията за БСП започва с трусове както в самата партия, така и в листата на БСП – Плевен. Как ще се отрази това на предизборната ви кампанията и на вас като водач на листата ?

Трудности има в много от партиите по понятни причини, тъй като политическата картина в България се изменя по редица причини. И вътрешни, и външни. Наистина имаше някои организационни препятствия, но мисля, че за добро. Партията ще излезе по-мобилизирана. Всеки прави своя избор. Някои от нашите бивши другари решиха да участват с друга листна, това е тяхно право.

Ние ще покажем, че партията е в кондиция. Тя и друг път е преодолявала препятствия и мисля, че нашите хора ще бъдат мобилизирани още повече. И ако си свършим работата, в което не се съмнявам, ще се представим добре.

Според вас кое ще бъде онова, което ще обедини плевенските социалисти в предстоящата кампания, така че да получите достатъчно гласове ?

Ще получим достатъчно гласове, тъй като Българската социалистическа партия по принцип, а и тук в Плевен, предлагаме неща, които засягат всяко българско семейство.

Първо – никакво участие на България във военни действия ! Изпълнение на ангажиментите на България в НАТО, които засягат отбраната на блока НАТО, а не намеса в други страни. Ние сме категорични, че български войници и офицери не трябва да участват във военни действия извън блока НАТО. БСП е за мир и мисля, че това е първото нещо, което всеки родител си мисли за децата.

Второ – искаме социална справедливост и ние имаме с какво да отидем на тези избори. БСП беше в основата на поредица социални придобивки касаещи младите хора – работещи родители. Ще мина през учителите и научните работници, ще отидем до реформата на пенсионната система, където ние за 4 месеца, заедно с нашите партньори променихме системата, така че пенсионерите получават средно около и повече от 100 лева. Толкова, колкото за 12 години колегите от ГЕРБ не можаха да направят.

Трето – законността. Виждате, че не само въпроса с мигрантите, а и състоянието на съдебната система е под всякаква критика. Ние ще направим всичко възможно да се гарантира сигурност на българите. Когато имаме спокойна страна, мир, социална защита, и когато има ред и сигурност – това са условията, при които на всеки ще дадем възможност да се развива както намери за добре.

Ваши колеги споделиха опасенията си  от „мръсна“ предизборна кампания и призовават това да се избегне. Вие каква кампания очаквате в плевенска област ?

Чудесен въпрос. Аз смятам след като минат регистрациите, да поканя водачите на всички листи и да им предложа да водим кампания, която да е джентълменска. Естествено, че имаме различия, естествено, че може да има политически критики. Но точно това искам да избегнем. Личните елементи, оплюването на другите кандидати – това не се харесва никъде на избирателите по света. И не е в интерес на тези, които го правят.

С една дума – нашият отбор ще бъде толерантен. Ще бъдем безкомпромисни по политическите ни различия. Знаете, че така сме били до сега. Аз не съм си позволявал да атакувам лично водачи на листи или членове.

Но ако бъдем атакувани – отговорът ще бъде достоен.

БСП регистрира листа от 11 човека. Ето кои социалисти са включени в нея:

 1. Проф. Румен Гечев
 2. Ева Маринова
 3. Биляна Велева
 4. Димитър Димитров
 5. Злати Тодоров
 6. Маргарита Лазарова
 7. Руслан Тасин
 8. Красимир Маринов
 9. Симеон Цонов
 10. Десислава Стоянова
 11. Светослав Сяров
БСП
БСП 2 1
Споделете:

Прочетете също

dispanser tuberkuloza 1

От днес до 21 юни в Плевен ще се извършват безплатни прегледи за туберкулоза

От днес, 17 юни, до 21-ви юни в Плевен ще се извършват безплатни прегледи за туберкулоза. В …

Един коментар

 1. И.Иванов

  Свършиха ли им паричките на Стефчо и Илиянчо!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *