БСП откри предизборната си кампания с послания, които връщат доверието в нея

ZALA

На 16-ти май от 18:00 ч. в зала „Катя Попова“ – Плевен, БСП откри предизборната си кампания за ЕП и Народно събрание, която на 9-ти юни да приключи с успех за бюлетина № 24.

В пълната зала присъстваха членове и симпатизанти на БСП от всички общини в област Плевен, както и членовете на кандидатските листи на БСП за ЕП и Народно събрание.

Емоционално и призивно откриване на форума направи Александър Симов. Най-напред той представи състава на евролистата на БСП и даде думата на проф. Румен Гечев, втори в нея с преференция 102. Проф. Гечев, който е разпознаваемо лице не само в България, но в ЕС и Щатите, каза открои в словото си няколко акцента:

class="wp-block-image size-large">GGG

За санкциите срещу Русия – кой печели и кой губи?

„Неразумното и неадекватно решение на ЕК и нашите партньори от НАТО за санкциите и начина, по който се намеси Алианса във войната в Украйна, доведоха до огромни загуби за ЕС. Вместо санкциите да нанесат загуби, Русия има 3.6% икономически растеж миналата година, според Световната банка. В същото време ЕС има 0.4% икономически растеж за същата година. Всъщност какво правим в момента  ние в Европа? Прехвърляме енергийни ресурси и  суровини от Европа към Китай и Индия?! Брутният вътрешен продукт на Китай се увеличава и след 2 години ще изпревари този на САЩ и многократно този на Европа. Ето защо Европа трябва да се измъкне от този капан, в който е вкарана от други сили. 16 000 фирми са фалирали миналата година в Германия, така че Европа трябва да се съвземе.

В ЕП трябва да се чува гласа на българите и на други европейци, за да се види какво може да се направи за собствените си народите в ЕС. Защото кой печели от санкциите – САЩ, Китай, Индия, Русия. А Европа губи! Кой тогава е глупака в цялата тази история?!

Така че, трябва да се чуе гласа по този въпрос в ЕП. Да се защитят европейските народи и да не се слугува на чужди господари.

За енергетиката, реакторите в Белене и Украйна

Българската социалистическа партия оказа ли се права, поддържайки българската ядрена енергетика десетилетия наред? Оказахме се прави. Миналата година ЕК най-накрая призна, че ядрената енергия може да се представи за зелена. Да се разшири и финансира ядрената енергетика в Европа. Тоест, това, което ние от БСП обяснявахме от десетилетия – се оказа вярно.

Ние сме категорично против това, да бъдат подарявани реакторите от енергетиката. Вчера /15.05., б.а./ в Белене са били представители на САЩ и Уестингхаус, и украински инженери. Защото вече се говори не да продаваме двата реактори, а да ги подаряваме на Украйна?! 650 млн. струват двата реактора на българския народ. А до сега сме вложили 3 млрд. лв. в Белене.

След като в Европа се усетиха, че ядрената енергия е нужна, ние не сме изгубили надежда, че АЕЦ Белене може и трябва да бъде завършена. Ако в Козлодуй трябва да се строи и разширява нещо – са добре дошли. Нека да разширяваме ядрената енергетика в Козлодуй. Но в Парламента ще искаме да се търси отговорност от онези, които взимат решения.

Скоро разбирам, че АЕЦ Козлодуй е поискала 30 % увеличение на цените на доставения ток на НЕК. Защото правителството на сглобката сключи договор с Уестингхаус да доставяме американско гориво за Козлодуй. Но то е 30% по-скъпо. И вчера /15.05., б.а./ Централата официално е поискала от КЕВР 30% увеличени цената на тока. Това ни докара правителството на Сглобката.

                             Мигрантите

БСП твърдо е против разпределението на мигранти в страни от Европа и България. Кой забърка кашата в Африка и съсипа пазара на България в близкия Изток? САЩ, Великобритания и Франция да си плащат! Откъде-накъде нашата страна ще поема издръжката на мигранти в десетки  хиляди?! Ще организираме лагери и ще укрепваме границите. Много добре. Но защо за сметка на българския народ?!  

Подкрепете листата на БСП за ЕП, защото в нея има квалифицирани хора, както и млади хора, които ще се развиват. Така че, решението на тези проблеми за България е в номер 24!“.

Тези думи на проф. Гечев срещнаха одобрението на залата и тя аплодираше казаното. Александър Симов представи и останалите членове в евролистата на БСП, като подчерта професионалните предимства на всеки един от тях.

След представянето на кандидатите за ЕП, на присъстващите бяха представени и социалистите, които са включени в кандидат-депутатската листа за НС. Думата бе дадена на нейния водач – Георги Свиленски. Като благодари за оказаното му доверие, той сподели: „Всичко, което в момента ви се представя като лява партия, било то Левицата, било то „Солидарна България“ или някакви други, има една цел – да отнема гласове от БСП и да ерозира лявото пространство. Нито една от тях няма да влезе в парламента и всеки глас, даден за тях, ще отиде в празното пространство или ще се преразпредели за по-големите партии“.

SVILENSKI

Свиленски припомни какво е обещала, но и направила БСП: увеличение на пенсиите, увеличение на детските надбавки, безплатни учебници, несъгласие за военна помощ за Украйна. Добави, че „България има нужда от лява партия в управлението. Друга лява партия, която отстоява интересите на българските граждани, на работещите, на социално слабите, на студентите, на пенсионерите – няма!“ Добави, че през този един месец на кампанията трябва да се отиде до всеки човек гласувал с червената бюлетина , който е разочарован, обиден и по тази причина гласувал за други леви формирования, да му се каже истината за тях и за действията на БСП. „Трябва да си върнем хората на БСП при нас“, каза Свиленски.

Александър Симов представи останалите членове в листата на БСП за НС, като даде думата на втория в нея – Стефан Бурджев.

STEFAN jpg

Бурджев благодари на всички социалисти подкрепили кандидатурата му и сподели: „Нека направим една добра и организирана кампания и представим нашите политики и послания във всички населени места, защото това е особено необходимо в този драматичен момент както за държавата, така и за нашата партия. Трябва да положим максимални усилия, защото няма друга партия, която да предлага в Европейския и българския парламент такава листа – с хора, различни по възраст, с богат житейски опит, политическа грамотност и обществена отговорност, както към текущите проблеми на страната и света, така и към това, което предстои в света и България.“

По традиция форумът завърши с песента на Емил Димитров „Моя страна, моя България“, обща снимка на кандидатите за ЕП и НС, както и аплодисменти за вярата в добрия успех на 9-ти юни с бюлетина № 24.

TRIMA

EVA

BSP 2 1 jpg

BSP 3 jpg

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Споделете:

Прочетете също

eniovce

Еньовчето – българската билка за здраве

ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНА БИЛКА С МНОГОБРОЙНИ ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА Еньовден е празник на лечебните билки. Основната сред тях …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *