Начало | Политика | Избори 2019 | БСП и ГЕРБ на кантар в община Плевен

БСП и ГЕРБ на кантар в община Плевен

В дните преди местните избори на 27-ми октомври интернет е залят от данни на социологически проучвания и анкети. Успоредно с тях предизборните щабове на партиите правят свои проучвания, които не се огласяват пред широката публика. В общото недоверие към проучванията на социологическите агенции заради манипулиране на данните, нашата анкета отстоява истинността на цифрите, тъй като няма възможност за тяхното манипулиране. А и не бихме си го позволили заради доброто име на журналистиката.

Анкетата е скромна, без амбиции за представителност или окончателни изводи. Но както и друг път сме писали, тя е картина на обществените нагласи в Плевен. А според тях независимият кандидат за кмет Георг Спартански убедително води с 39.41 % към днешна дата – 10-ти октомври.

БСП и ГЕРБ са на кантар както се казва. 20.45 % за Мирослав Петров /ГЕРБ/ и 18.96 % за Илиян Йончев /БСП/. Много малко трябва на кандидата на БСП, за да изравни резултата с този на ГЕРБ.

До 27-ми октомври има още 17 дни, в които е възможно всичко да се случи. Всички предизборни щабове пазят големите си “удари” за последната седмица от кампанията. Емисари шетат из цялата община и агитират с всички средства гласове. Плакатната агитация също набира скорост.

Единственото, което остава непроменено е липсата на почтена и съдържателна предизборна кампания.

Прочетете също

Очаквано: Мирослав Петров и Велислава Кръстева отказват да бъдат общински съветници

Със свое решение № 254 – МИ от 5-ти ноември т.г., Общинската избирателна комисия в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *