„БСП за България” – Плевен, откри предизборната си кампания с увереност в предстоящата победа на социалистите

ЛИСТА 3
проф.
Румен Гечев, водач на листата на КП “БСП за България”, Плевен, с част от колегите си в листата. Снимка – Плевен прес.

На 15-ти юни от 18.00 ч. плевенските социалисти откриха предизборната си кампания в кафенето на  Градската градина на Плевен. Социалисти от няколко генерации очакваха представянето на листата на БСП за 15-ти МИР – Плевен, в предстоящите избори на 11 юли. Номерът на бюлетината, с която БСП се явява на изборите, предвидливо се виждаше от всякъде. Червени балони и призивна музика допълваха празничната атмосфера.

ЕВА 1
Ева
Найденова. Снимка – Плевен прес.

Ева Найденова, водеща на тържеството и част от лицата включени в листата на БСП, обяви основните цели, които си поставя коалицията на „БСП за България” в предстоящите избори. Това разбира се, е още по-добър изборен резултат в сравнение с този от м. април. Социалистите имат реални шансове за това, тъй като листата е обновена с лица от всички възрасти, с предимство на младите и участие на коалиционни партньори, обяви Ева Маринова. Тя подчерта, че този път е изпълнена квотата от близо 40 %, за участие на жени социалистки в предизборната листа. Съобщи, че от 16-те членове на листата, отсъстват Стефан Бурджев, Лаура Маринова и Бойко Никифоров.

Събралото се множество изслуша с интерес всеки един от участниците в листата, които се представяха сами. И всеки един подчертаваше значимостта на целите, които БСП е включила в програмата си. Както и личния ангажимент, който всеки един поема пред избирателите.

Обяснимо, с най-голям интерес бе очаквано изказването на водача на листата, проф. Румен Гечев. Той заяви следното:

ГЕЧЕВ
проф. Румен Гечев. Снимка – Плевен прес.

„Най-тежкият проблем, който стои пред нас е демографската криза. Все по-малко дечица проплакват в България. И затова цялата програма на БСП е насочена с всички средства, в т.ч. и икономически, да задържим нашите деца в България. Затова предлагаме сериозна промяна в стимулите за младите семейства. Социалната програма на БСП за подпомагане на младите семейства е 2 млрд. лв. Те ще се осигурят чрез промяна в данъчното облагане, най-вече за богатите българи, които получават по 15-16 хил.лв. месечно.

Тези 2 млрд. лв. са насочени към младите работещи семейства, които са се осигурявали поне 2 години, 6 500 лв. за второ и трето дете, а за майките, които учат висше образование още толкова за второ и трето дете.

Освен това ние предлагаме промени в данъците, в данък добавена стойност, следвайки европейския опит: основни хранителни стоки, лекарства да са с ДДС 9 %, а не 20 % както е сега. Освен това освобождаваме от данъци всички младежи от 8 до 26 годишна възраст. 98 % от българите запазват същия данък от 10 %, така че по-голямата част от населението, без 100 120 хил. по-заможни българи, ще плащат по-ниски данъци. И това става чрез реорганизация на данъчната система по напълно европейски образец”.

ГЕЧЕВ ХОРА
Снимка – Плевен прес.

Проф. Румен Гечев обърна внимание и върху друг акцент в политиката на БСП – пълната независимост на държавата при вземане на управленски решения. БСП е за независима национална политика, в която решенията се взимат не от външни сили, а от българското правителство и парламент.

СОЦИАЛИСТИ
Част от присъстващите на събитието социалисти. Снимка – Плевен прес.

Всички участници в листата получиха по една червена роза, а присъстващите им пожелаха успех в изборната надпревара на 11 юли. Събитието завърши с призива „Победа”, скандиран от всички социалисти, присъстващи  на нетрадиционното откриване на предизборната кампания на БСП – Плевен.

Купуването и продаването на гласове е престъпление !

Споделете:

Прочетете също

radio

18 април – Световен ден на радиолюбителите

На 18 април отбелязваме световния ден на радиолюбителите. На тази дата през 1925 г. е …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *