Начало | Новини | Борисов обвини БСП за водната криза в Перник

Борисов обвини БСП за водната криза в Перник

За пореден ден премиерът Бойко Борисов е в Перник в опит да реши водната криза в града. Премиерът заедно с придружаващите го министри посетиха трасето на новия водопровод и водната станция на града. По-късно в профила във Facebook той написа следното, прехвърляйки вината за водната криза и на БСП:

“Ако погледнем последните 30 години – само в последните 4 Перник е управляван от ГЕРБ, а останалите 26 в града е управлявала БСП. И аз съм съгласен да търсим отговорност, но от всички. Да се види и как са приватизирани големите мощности на Перник. Ако държавата или общината бяха получили пари за своите капиталови мощности по време на приватизацията, сега нямаше да взимаме пари от държавата. Тук политика няма. Важното сега е да се работи по магистралния водопровод, по пречиствателната станция – новата и старата, и да помогнем на Перник с подмяната на водопровода.”

Припомняме, че вече няколко дена стотици перничани протестират срещу безводието в града. Вчера дори беше отслужен молебен за вода.

С възгласи “Оставка” и “Искаме вода!” перничани поискаха наказание за виновниците за режима на вода, продължаващ вече месеци наред. Управляващите и опозицията също се обединиха около това, виновниците за водната криза трябва да получат заслуженото наказание.

Прочетете също

На 28-ми октомври се ражда майсторът на любовната лирика Евтим Евтимов

Евтим Евтимов е роден на днешния ден през 1933 година в Петрич. През 1952 г. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *