Болницата в град Левски получи дарение от Сдружение „Солидарност Швейцария- Източна Европа“

Снимка – пресцентър.

Първото, за тази година, дарение за „Многопрофилна  болница за активно лечение Левски“ ЕООД  в гр. Левски пристигна на 2-ри април т.г. 

Сдружение „Солидарност Швейцария- Източна Европа“ достави  30 електрически легла с дистанционно обслужване, 20 нощни шкафчета, 30 матрака, 2 легла за преглед , много столове за посетители, инвалидни столове, тоалетни столове и др., съобщават от „ МБАЛ Левски” ЕООД.

Ръководството на болницата благодари на дарителите и на техния президент г-н Андреас Тьони за сърдечното отношение към хората в България, за техните огромни сърца, за тяхната съпричастност към съдбата на пациентите и  работата  на медицинския персонал…..

 Сдружение „Солидарност Швейцария- Източна Европа“ е основано през 2005 год. и работи в рамките на цяла България. 

Всяка година Сдружението осъществява 3-4 транспорта до България като доставя медицинско оборудване и апаратура, а през 2020 година по време на Ковид пандемията са реализирани 5 транспорта с цел разширяване на легловата база и подпомагане изграждането  на допълнителни Ковид отделения в болниците. 

Даренията се предоставят безвъзмездно от болници и старчески домове в  Швейцария. Транспортните разходи се поемат от сдружение „Солидарност Швейцария-Източна Европа”. 

Сдружението има 33  членове – активни и пенсионирани лекари, фермери, занаятчии, мениджъри на фирми, учители, полицаи и други. Членовете на Сдружението работят безвъзмездно (сами транспортират материала от различните болници в Швейцария до склада на Сдружението, сами товарят тировете за България) и заплащат членски внос. Освен това Сдружението се радва на много спонсори, които подпомагат финансово дейността.

Прочетете също

ХV-ят Регионален детско-юношески конкурс "Фолклорни приумици" за певци и инструменталисти се проведе без участници от община Червен бряг

ХV-ят Регионален детско-юношески конкурс “Фолклорни приумици” за певци и инструменталисти се проведе без участници от община Червен бряг

Организатори на конкурса са Народно читалище “Никола Йонков Вапцаров 1908” – гр. Червен бряг и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *