Бойко Борисов: Тръгвам си оптимист от Плевен

Бойко Борисов пристига в зала „Плевен“ на Областна администрация. Снимка – Плевен прес.

Както предварително информирахме, днес, 2-ри септември, Бойко Борисов пристигна в Плевен за откриване предизборната кампания на ГЕРБ-СДС. В 13:00 ч. в зала „Плевен“ на Областна администрация проведе среща с актива на партията от плевенска област.

След като благодари на Валери Лачовски, Пламен Тачев и на всички присъстващи на срещата, Бойко Борисов сподели с тях следното:

„От вашето единство зависи добруването на Плевен. Сега се видях с кмета Спартански да го питам „Какво направи за тези 2 години. Какво се случи за доброто за Плевен. Защото политическите опоненти от партията на посредниците бягат от въпроси. Защото въпросите нямат отговори. И отговорите са крайно неудобни“.

Посочи, че Десислава Николова /втора в листата на ГЕРБ-СДС, б.а./ е един от най-добрите специалисти в България по линия на еврофондовете. За Северозапада единственият шанс за по-добър живот са европрограмите, посочи Борисов.

Припомни, че по време на управлението на ГЕРБ България е имала най-доброто председателство на ЕС. Уважено с присъствие от всички европейски лидери. Както и издействането на влизането на страната в чакалнята на Еврозоната и приемането ѝ в Европейския банков съюз.

Посочи лобизма при частните интереси на кабинета „Петков“ с „докарването на Джеймкор“. „Те ви грабят директно от джоба с водата, нафтата, бензина, метана, газа“, каза Борисов.

Според него тази кампания е най-лесната за ГЕРБ заради високите цени на всичко, в т.ч и на хранителните продукти, скочили за последната година и половина по време на управлението на Кирил Петков. Би трябвало, каза Борисов, колкото е инфлацията, с толкова да вдигнат заплатите и пенсиите. И даде пример: „При Бойко нафтата беше 2 лева, бензина беше 2.20. При вас е 3.70. При Бойко газа беше 35 лева, сега е 300 лева. Няма сфера, в която нещо да се е подобрило. Всичко се е строшило. 2 часа не мога да стигна до Плевен“.

По този повод съобщи, че една от задачите на Десислава Николова е магистралата /магистрала „Хемус, б.а./. „Щеше да мине покрай Плевен и вие знаете как се строеше и сега до тук щях да дойда по магистралата“. Защо е спряно строителството ѝ от ПП, попита риторично Борисов. Сподели, че е бил в болницата „Сърце и мозък“ – Плевен, където е разгледал т.н. гама нож, благодарение на който болницата е имала 15 хил. пациенти. Но до там няма път.

Освен това, Борисов каза, че неговото правителство е оставило нарочна сметка от 1 млрд. лева, за да се дострои „Хемус“. А всъщност най-голямата гордост на ПП е „че спряха „Хемус“ и „Русе – Велико Търново“. Неподдържани за 2 години пътища не могат да привличат инвестиции.

Акцентира, че по данни НСИ за последните 5 месеца са изтекли от България 4 млрд. 670 милиона лева по сметки през посредници. Затова тази „партия на посредниците“ трябва да бъде побеждавана, категоричен е Борисов. „Вместо да надграждат и ние да им се зарадваме, те унищожиха всичко направено“.

Каза още, че по 30 млн. лв. излизат на ден за посредниците на „Продължаваме промяната“ при сделките за газа.

„За 2 години къщичка за птички не направиха, една велоалея не направиха, а дойдоха с гръмки обещания – 3 моста, 5 магистрали“, обясни на присъстващите лидерът на ГЕРБ.  И попита къде е обещаната спортна зала на Плевен. За 2 години от ПП не са направили нито едно спортно съоръжение убеден е Борисов.

На края той призова всички за сплотеност и единство в предстоящата кампания и постигане на печеливш изборен резултат, в което е убеден. От името на общинската организация на ГЕРБ му бе поднесен подарък в уверение именно на това.

Предварително обещаният брифинг на Бойко Борисов с медиите не се състоя. Все пак „Плевен прес“ успя да го запита „Защо е избрал Плевен за откриване предизборната кампания на партията“? Ето какво отговори: „Защото тук ми беше най-слаба организацията, но направиха промени и се радвам, че Лачовски /Валери Лачовски, областен координатор на ГЕРБ, б.а./ и другите, се справиха много добре. И си тръгвам оптимист.

Иначе нищо за областта не се е случило. Нито имате „Хемус“, а щеше да е готова. Нито имате зала, нито имате стадион. Толкова имате“.

Снимки – Плевен прес.

Купуването и продаването на гласове е престъпление !

Споделете:

Прочетете също

115 години от провъзгласяването на Независимостта на България

Цар Фердинанд I, премиерът Александър Малинов и други официални лица при обявяването на независимостта на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *