Бойко Борисов: Правителство ще има, ако премиерът е от ГЕРБ

Бойко Борисов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че правителство ще има, ако премиерът е от ГЕРБ. „Аз няма да се кандидатирам за премиер, за да можем да успокоим възможностите за преговори“, категоричен бе той. 

Борисов обяви, че ще бъде излъчен преговорен екип, който отново ще се състои от Деница Сачева, Теменужка Петкова и Рая Назарян. Той заяви, че партията е готова да води преговори и с ПП-ДБ, но няма да влезе в коалиция с ДПС.

“Понеделник ще поканим всички лидери на партиите. Да се сложат на една плоскост, за да се работи паралелно, поради изострените отношения на лидерите, мисля че би било работещо”, каза Бойко Борисов. Той предложи съставянето на експертен кабинет. 

Според него може да се направи правителство единствено с първия мандат, ако това не се случи единственият изход са нови избори през септември.

Днес предстои ново заседание на Централната избирателна комисия – на което ще стане ясно окончателното разпределение на мандатите и в българския парламент.

За да разберем имената на 17-те евродепутати – ще трябва да изчакаме до петък, а неделя, на 16-и юни, е денят, в който ще знаем окончателно и кои ще са новите 240 депутати в 50-ото Народно събрание на България.

Споделете:

Прочетете също

2 11

Титанът Мариус Куркински представя чудомирови герои утре в Летния театър на Плевен

Един от съвременните титани на българския театър Мариус Куркински представа своя моноспектакъл “Нашенец” утре, 16 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *