Бойко Борисов в Плевен: Ще направим всичко възможно след 2-ри април да има правителство

Б 1
Снимка – Плевен прес.

Бойко Борисов посети на 11-ти март Плевен. В 11:00 ч. го чакаше препълнената зала в читалище „Съгласие”.Членове и симпатизанти на ГЕРБ посрещнаха възторжено лидера на партията, придружаван от охраната си, областното ръководство на ГЕРБ и всички членове на листата, с която ще се явят на изборите на 2-ри април.

Предизборното събрание бе открито от областният председател на ГЕРБ – Плевен Валери Лачовски. Той приветства с „Добре дошъл” Борисов и обърна внимание на следното: „Важно е дали ще изберем просперитета и стабилността, които ги имаше при управлението на г-н Борисов и ГЕРБ, или отново ще дадем шанс на празнодумци и еднодневни политици да диктуват бъдещето на нашите деца. Всичко е в нашите ръце, ние сме тези, които решаваме.

Минаха 2 години откакто ГЕРБ не е в управлението. И съдбата направи така, че с бюлетина № 2 ГЕРБ да се върне и да изкара България от кризите, в които ни вкараха. Затова ви призовавам на 2-ри април да гласуваме с бюлетина № 2, за стабилна България отново”.

Думата бе взета от Пламен Тачев, водач на листата на ГЕРБ-СДС за 15 МИР Плевен. Сподели, че за него е привилегия, чест и отговорност да бъде водач на партийната листа за пореден път. И още: „Отчитам тежката политическа ситуация, в която се намираме и съм благодарен за вашата подкрепа. Позволете да се обърна към председателя на партия ГЕРБ и да поемем съвместно следния ангажимент: „Г-н Борисов, област Плевен е една от най-тежко пострадалите области в цялата страна. Това, което направиха нискоразрядните състезатели опитвайки се да управляват, успяха да спрат жизнено важната магистрала „Хемус”. Ако управлявахме ние, сега щяхме да пътуваме по магистралата. Искам да ви уверя, че всички ние, които сме тук, всички плевенчани, ни подкрепят и ние ще сме първа политическа сила”.

След Тачев думата взе Николай Нанков. Той подробно се спря на факта, че „една двойка служебни министри, без значение на имената, на служебният регионален и служебният вътрешен министър, любима тема стават пътищата и пътната инфраструктура в страната. Хора, които и 20 години да управляват няма да построят 1 метър път, няма да ремонтират 1 километър. Но тези хора дават оценки и се опитват да манипулират общественото мнение”. Нанков даде пример за лицемерие от тяхна страна по отношение на инхаус договорите. В същото време тези министри правят разплащане по тези „лоши” договори.Над 420 млн. лв. за последните шест месеца са разплатени по инхау договорите, които за тях бяха лоши”. Нанков посочи и много порочните процедури за инженеринг и даде пример с възложената от Шишков поръчка за пътя Русе – Велико Търново. Нанков предупреди, че от 1-ви април България остава без пътна поддръжка, защото „тези плановици” са прекратили договорите предсрочно и „едва преди 3 седмици стартираха нови обществени поръчки за рекордните 3.6 млд.лв.” И добави: „най-големите и най-добри световни европейски фирми са били надзорници по пътищата, които ние сме изграждали”.

Накрая думата взе Бойко Борисов. Той започна с цитиране на данни от Евростат: „9 март 2023 година. Инфлацията в България е нараснала повече от 4 пъти през 2022 година спрямо 2021. 4 пъти вие, ние сме обеднели. Това няма да го чуете по медиите защото не е хубаво. И показва тоталния провал на всички управляващи тези 2 години. Особено пък на финансовите министри.

Защо намалиха мандатите в Плевен ? И така в цяла Северозападна България. До Добрич включително. Защо ? Защото обезлюдават, а ги даваме на София. Когато 2009-та година с колегите правихме нашата си визия за България, тогава най-лесно беше Тракия да я изкарам от Бургас до Варна. Така наречената магистрала „Черно море”. Това много хора го искат. Но това значеше да убием Севера и Северозапада. Защото магистрала „Хемус” ако беше лесна за правене, Тодор Живков нямаше да я направи само до Правец. Тогава решихме как да ускориме, за да спрем обезлюдяването и обедняването. На иначе фантастично плодородна и красива Северна България. Единственият бърз начин на строеж беше инхаус процедури, разрешен от ЕК. Проектираш и строиш, за да наваксаме 1300 годишното закъснение на инфраструктурата тук.Римските пътища са минавали от тук и от тогава няма.

Затова сме го правили бързо, за да може да изравниме. Вие сте 3 пъти по-бедни от тая страна на планината, отколкото от юг. Затова ви взимат мандатите. Защото сте незначими”.

По-нататък Борисов се спря на действията на Шишков, платил авансово 105 млн.лв. на строителната фирма на бизнесмена Величко Желев. Защо сте дали аванс на тази фирма като е лоша, риторично попита Борисов. И заяви, че е възмутен от това, което се прави.

„Призовавам Радев да изкара бюджета. Да изкара финансовото състояние на държавата. То е в катастрофа. И уважаваната от нас Лена Бориславова каза, че в ГЕРБ страхували хората. Не, хората идват всеки ден с нас. На вас прави ли ви впечатление каква предизборна кампания правят другите ? Къде са им пълните зали, къде са им срещите, политиките ? Те знаят, че всяко показване им е щета. Те знаят, че ГЕРБ категорично бие и ПП, и ДБ, и се скатават /бурни ръкопляскания/.

Само че, какво се получава ? Шишков им играе ролята на бухалка, с разни постове в интернет се опитват да правят внушения. Кирил Петков като го питат, той се обърква. В едно изречение ти казва „Вдигнахме пенсиите от 50 %” три пъти. /смях и ръкопляскания/.

7 % дефицит и милиарди задлъжнялост, невъзможност на държавата да плаща социалните дейности, очерта мрачната картина Борисов. Каза и нещо оптимистично – „хубавото е, че Плевен е на първо място по брой от лекари на глава на населението”. И каза, че в листата са обединили „двете големи болници, медицински съсловия. И Горчев, и „Сърце и мозък” – всичките са ни приятели”. Допълни, че с „Хемус”и с другите магистрали ще се изравнят Юга и Севера.

„Хубаво, че вчера Слави се извинил за Руди Гела. То и ние имаме за какво да ви се извиним в тоя ред на мисли. И ние доста глупости сме правили в Плевен. Но се надявам сега организацията и като гледам листата да се извиним”.

Накрая Борисов заяви, че трябва силно правителство с доверието на хората, за да се оправят нещата в България. Защото в момента оцеляваме и не сме в рецесия само заради войната в Украйна. Според него в момента бюджета се пълни само от 2 неща: от износа на ток и 5-6 млрд., които бълват оръжейните заводи.

След като приключи изказването си Бойко Борисов прикани за въпроси.

„Плевен прес”: Г-н Борисов, плевенчани не сме незначителни хора, такива ни правят правителствата, които управляват държавата.

Аз не казвам, че сте незначителни. А казвам, че когато не се противопоставяте и ви взеха 1 мандат, и ще имате по-малко представителство в българския Парламент. Това факт ли е ?

Плевен прес: И друг факт има г-н Борисов. Казахте преди време, че площадката в Белене е един гьол. Какво ще направите като влезете в Парламента, за да заработи тази централа ?

Винаги съм бил откровен с вас. Имаше шанс да се направи хибриден проект между това, което имаме като платено – милиард и триста, със западна технология, с атомно ядрено гориво, имаше шанс преди войната. Сега светът така е разделен, че който ви каже, че ще има атомна централа в Белене, просто ви лъже.

Аз никога не съм ви лъгал, даже с президента Тръмп това сме го говорили. Той изпрати 2 делегации от ядрени експерти, ходиха на Белене, гледаха и имаше шанс да стане, защото сме платили живи пари. След войната и след агресията на Путин, това, което направи, няма шанс да се говори. Всичко вече е под санкции, всичко е със забранени списъци, няма как да дойде инженер дори. Затова ние приехме закон и в Козлодуй ще правим 2 ядрени реактори нови. Съжалявам за Белене, но който им обещае друго  – никога няма да стане.

Плевен прес: Какво ще направи ГЕРБ, за да има правителство след 2-ри април ? На какво сте готови ?

Лесно е да кажа като Кирил Петков – ще имаме 121 депутати, но е лицемерно. Но ще направим всичко възможно след 2-ри април да има правителство. И тогава се надявам на разума на политиците, то не зависи само от мен. Ако тези хора ни изведат на първо място, сме длъжни да направим. Защото тези 6 партии, които се обединиха, разбирайки, че поотделно не могат да победят ГЕРБ, те нямат шанс да направят с никой. Те са в същата ситуация, когато бяхме пък ние преди 2 години. Всички партии можеха помежду си, но никой не искаше с ГЕРБ.

Сега всички можеме помежду си, но не искаме ПП. Това е патова ситуация. Ако те признаят грешките си, така както ние признаваме нашите, да не манипулират, да не обиждат, можем да проведем разговор за експертен кабинет с много голяма широка основа от много партии”.

Борисов обърна внимание, че ГЕРБ са променили тона от няколко дни, след като „не искат с добро – така да бъде”. И отново припомни, че магистрала „Хемус” още миналата година е щяла да бъде готова, от което страдат хората и бизнеса.

Бойко Борисов пожела на всички да са живи и здрави. Залата го изпрати с въодушевление и увереност в победата на 2-ри април с бюлетина № 2.

Б 2
Б 3
Б 4
Б 5
Б 6

Снимки – Плевен прес.

Купуването и продаването на гласове е престъпление !

Споделете:

Прочетете също

437541863 740349108083560 1889949255045264289 n

Картини, бродерии и мозайки от раковини показват в Кнежа, съвместно с посолството на Северна Корея

Корейски картини, бродерии и мозайки от раковини показва в Кнежа, съвместно с посолството на Северна …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *