БОЕЦ: Радев цели серия от избори и връщане на ГЕРБ и ДПС на власт

румен радев 2
Снимка – Интернет

Предупреждение за тежки и опасни процеси от страна на служебния кабинет отправи днес председателят на БОЕЦ Георги Георгиев през официалната страница на сдружението.

Според БОЕЦ в момента протичало превземане на държавната администрация от президента Румен Радев чрез назначения от него служебен кабинет.

Десетки служители на ден биват уволнявани по списъци спуснати “от горе” и се назначават основно бивши военни, бивши служители на МВР и ченгета (бивши ченгета няма). Радев се окопава дълбоко и буквално превзема държавата”, се твърди в информацията на Георги Георгиев, председател на БОЕЦ.

Той определя случващото се като “невиждано досега”: “Не съм виждал никога такова нещо отслужебен кабинет. Виждал съм – червени, герберски, сини, депесарски и всякаквиметли. Радевата метла е нещо различно – брутално и бързо, което означаваподготовка и план за конкретна цел. Но за какво? Ние не сме президенстка република, случващото се макар и все още не осъзнато от обществото и неосветлено е изключително опасно и противоконституционно. Факта, че се случва тайно, тихомълком и с медиен чадър и затъмнение доказва важността на процеса… В ход е сценарий за “дълъг мандат на Радев” и серия от избори, които да доведат до връщане на власт на статуквото на мафията и петата колона от ГЕРБ и ДПС. Имат прокуратура, имат ДАНС, сегапревземат и държавните институции. Това е държавен преврат, защото се цели властта да бъде взета по незаконен начин“.

Председателят на гражданското движение отправи закана за непримиримост спрямо “тоталния контрол върху държавата“.

БОЕЦ няма да позволим това.Този тотален контрол върху държавата може да бъде използван за различни вредни неща – от връщането ни в руската орбита и подписване на договор с ГАЗПРОМ до манипулация на изборите…Време е да развъртим
гражданската метла. От Орлов мост
тръгваме, през Министерски съвет,
президенство, съдебна палата, та до БНТ и СЕМ. Гражданско почистване на
държавата. Ако не става с избори ще стане с метлите. Гледайте да са с по дълги, дебели
“, завършва емоционално изявлението си Георги Георгиев.

Припомняме, че част от последните назначения “по високите властови етажи” на служебния кабинет оставиха дълбоки съмнения за обвързаност между Румен Радев и Бойко Борисов. За началник на Националното тол управление бе назначен 39-годишния Георги Темелков, бивш кадър на ГЕРБ и съветник на Цецка Цачева и Димитър Главчев. Темелков участваше от страна на партията и по време на конференцията й в “София Тех парк” през лятото на 2020 година. Тогава над част от журналистите беше упражнено физическо насилие от охранителите.

Друго такова назначение е на бившия депутат от БСП Деница Златева за председател на “Булгаргаз”. За нея се твърди, че като вицепремиер в кабинета “Герджиков”, първото служебно правителство на Румен Радев, е получила оферта да остане в редовното такова на ГЕРБ и “Обединените патриоти”. По думите на друг бивш “червен” депутат – Таско Ерменков, тъкмо отказът на ръководството на БСП на подобно предложения е превърнало Златева в “негов отявлен критик“.


Споделете:

Прочетете също

437541863 740349108083560 1889949255045264289 n

Картини, бродерии и мозайки от раковини показват в Кнежа, съвместно с посолството на Северна Корея

Корейски картини, бродерии и мозайки от раковини показва в Кнежа, съвместно с посолството на Северна …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *