Богомил Бонев за екостикерите: Отлепвам ви корупционната лепенка !

Новите екостикери. Снимка – интернет.

Както е известно,от 12-ти юли т.г., се въведоха задължителни екостикери за автомобилите.

Групирането на леките и лекотоварните автомобили в България е в пет категории, на база отделяните от тях вредни емисии. В коя категория ще попадне превозното средство ще зависи от показателите при преминаване на годишния технически преглед (ГТП). В първа категория ще са най-замърсяващите автомобили, а в пета – най-чиститe (хибриди и електромобили).

Екокатегориите ще се определят на база реалното замърсяване, като за бензиновите модели се взема предвид отделяното количество въглероден окис, а за дизелите димността. В момента всички автомобили попадат в определена екологична категория (от Евро 1, до Евро 6), но тя няма да има отношение към стикерите. Обяснението е, че в хода на експлоатацията на превозното средство отделяните от него вредни емисии се променят в зависимост от техническото му състояние.

Сегашните стикери за преминат годишен технически преглед ще се заменят с нови, които съдържат чип и възможност да се разчитат от разстояние. Това налага и тяхното поскъпване. Ако сега лепенката е струвала 6.60 лева с ДДС, новата е 10.56 лева.

По този повод бившият министър на МВР Богомил Бонев избухва днес на своята фейсбук страница:

„Оказва се, че екостикерите съвсем не са безобидни. Залепени са точно на единственото място, където съвременните автомобили позволяват нещо да се чете отвън. И, ако искаш да не чакаш на опашка, купил си e-pass, няма как да го ползваш.

Е, този номер няма да мине. Отлепвам ви корупционната лепенка.

Кой бе, кой мерзавец определи екостикерите да се произвеждат от печатница на на депутат от БСП? И кому беше нужно МВР да купува чатци? Просто ще ви изръбя, ако се върна за един ден. Корумпари гадни! Симбиоза между ГЕРБ и БСП”.

Споделете:

Прочетете също

„Забавно лято” в плевенското село Асеновци

Снимка – НЧ „Съзнание – 1894“ с. Асеновци На 4 юли са стартирали летните занимания …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.