Близо 200 състезатели участват в Петия национален детски турнир по таекуон – до за купа „Плевен“

ГЛАВНА 2
Снимка – пресцентър ОбС – Плевен.

„Радвам се, че за пореден път имам честта да обявя началото на Националния детски турнир по таекуон-до за Купа „Плевен“. Това е петото издание на спортната проява, което показва и доказва любовта на всички вас и нас към този спорт. Няма как човек да не се радва, когато вижда толкова много млади хора в спортната зала.“

С тези думи днес, 8 октомври, председателят на Общински съвет – Плевен Мартин Митев, обяви началото на Националния детски турнир по таекуон – до за купа „Плевен“, който за пета поредна година се провежда под негов патронаж. „Турнирът доказва нуждата от срещи в духа на спортсменство и приятелство. Доказва и упоритостта на организаторите, които успяват въпреки трудностите, за което в качеството си на представител на местната власт – искрено им благодаря“, обърна се към присъстващите в спортната зала Мартин Митев. Той отправи персонална благодарност за добрата организация към президента и главен треньор на плевенския Спортен клуб по таекуон-до „Атила“, Даниел Цаков.

„Тази година различното в организацията е мястото – домакин на предходните издания беше зала „Спартак“. Но поради ремонта, който продължава там, днес ще разчитаме на условията, които предлага Ученическата спортна школа. И за да може час по-скоро да започне същинската част на този празник на младостта и спорта – няма да отнемам повече време. На всички състезатели пожелавам успех в двубоите, и по традиция ще напомня – битките трябва да бъдат спортсменски, а победата – не на всяка цена. Успех на всички участници и техните треньори“, пожела Мартин Митев.

Сред официалните гости на откриването на турнира бе и Йордан Грижов – председател на Постоянната комисия по младежки дейности, спорт и туризъм към местния парламент, който също пожела успех на турнира. Председателят на местния парламент и председателят на Спортната комисия имаха честта да връчат и първите награди на победителите в категориите.

Националният детски турнир по таекуон-до за Купа „Плевен“ е част от годишния Спортен календар на Община Плевен и календара на Българската федерация по таекуондо ITF. Тази година в турнира участват над 20 клуба от страната с близо 200 състезатели. Те мерят сили в три възрастови категории – 8-9 години, 10-11 години и 12-13 години. Организатор на спортната проява е Спортен клуб по таекуон-до „Атила“ – Плевен с президент и главен треньор Даниел Цаков и с подкрепата на Община Плевен.

Т 1
Т 2
Т 3
Т 4
Т 5
Т 6

Снимки – пресцентър ОбС.

Споделете:

Прочетете също

ROBERTO

RIP Роберто Кавали

Снимка – Офнюз. На 83-годишна възраст в родната Флоренция е починал Роберто Кавали. Кралят в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *