Начало | Политика | Избори | Близо 1550 са членовете на БСП-Плевен с право на глас на вътрешните избори

Близо 1550 са членовете на БСП-Плевен с право на глас на вътрешните избори

Групата съветници на БСП в Общинския съвет на Плевен. Снимка – Архив на “Плевен прес”

В навечерието на прекия избор за нов председател на БСП, “Плевен прес” се поинтересува от броя членове на партията в общината, имащи право на вот. Припомняме, че след оттеглянето на трима от първоначалните пет кандидата, надпреварата за лидерство на “столетницата” се превърна в дуел. Членовете на БСП в страната ще избират между настоящия председател Корнелия Нинова и кандидата на т.н. “вътрешна опозиция” в партията – Кирил Добрев.

Пред “Плевен прес” ръководителят на общинската организация на БСП в Плевен, Свилен Атанасов, сподели следното:

“За пръв път в 129-годишната си история, БСП ще избира националния си председател посредством преки вътрешнопартийни избори. Вътрешнопартийният вот ще се състои на 12-ти септември, неделя. На територията на община Плевен, право на глас имат близо 1550 организирани членове на партията.”

От неговите думи става още ясно, че съобразно решенията на НС на БСП, в община Плевен са създадени секционни избирателни комисии. Там членовете на плевенската организация ще могат да гласуват през утрешния 12-ти септември от 7.00 до 19.00 часа.

За да е валиден изборът, трябва да са гласували 50% + 1 от членовете на партията. В противен случай новият председател на БСП ще бъде избран на предстоящия партиен Конгрес.

Прочетете също

Тестват сирените за тревога идната седмица

На 1-ри октомври 2020 година от 11:00 часа ще се проведе тест със сиренната система …

Един коментар

  1. Дано успеят да се отърват от Корнелия. Но като гледам как се е подковала,едва ли…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *