Благотворителна кауза за рехабилитация на дете, организира Медицински университет – Плевен

InternationalDay2уе022 Poster
Снимка – Медицински университет – Плевен

Празничното събитие е обвързано с благородна кауза – набиране на средства в подкрепа на рехабилитацията на двегодишния Димитър и неговото семейство. Средствата ще се набират чрез участие в томбола, наградите за която са осигурени от спонсори.

Денят на народите (International Day) 2022 е част от културния афиш за Празника на Плевен. Съвместно с Община Плевен Медицинският университет тази година провежда международният студентски фестивал на 13-ти май 2022 г., петък, на празничната сцена на площад „Възраждане“. Денят на народите ще стартира в 17:00 ч. с модно ревю на народни костюми на различните държави.

Cause 1
Снимка – Медицински университет – Плевен

Събитието ще продължи със състезание на отборите на 6 държави – България, Арабски страни, Япония, Индия, Италия и Германия, които ще пеят и танцуват на празничната сцена. На шатри на площад „Възраждане“ студентите ще направят изложение на културата и обичаите на различните народи.

2Poster InternationalDay
Снимка – Медицински университет – Плевен

Отборите и шатрите на държавите ще участват в надпревара за награди, като ще бъдат оценявани от жури по категории: най-добро представяне на отбор, най-добър щанд, най-добро цялостно представяне и избор на публиката. Събитието ще продължи с 11 индивидуални изпълнения на студенти от различни националности. Денят на народите ще завърши с концерт на група „Остава“, която ще подгрява младият талант на МУ-Плевен – д-р Мартин Николов.

InternationalDay2022 Poster
Снимка – Медицински университет – Плевен

Художественият форум на студентите на МУ-Плевен, като част от празничния афиш на града, ще зарадва със своята пъстрота и разнообразие гостите и гражданите на Плевен за празника на града. 

Празничното събитие се провежда по инициатива на чуждестранните студенти в МУ-Плевен, съвместно с българските им колеги и с подкрепата на Ръководството на висшето училище. Целта е чуждестранните студенти да запознаят академичната общност и плевенската общественост с различните култури, бит и традиции на родните си държави,  вярвайки, че познавайки националните си различия и особености, всички ние ще станем по-сплотени и единни, за да живеем, учим и работим заедно.

Споделете:

Прочетете също

Подвигът на редник Егор Жданов от 1 ва стрелкова рота на 12 Астрахански гренадерски полк

10 декември – Ден на освобождението на Плевен от турско робство

Подвигът на редник Егор Жданов от 1-ва стрелкова рота на 12 Астрахански гренадерски полк, който пленява …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *